Tepsis szarvasragu

Vágólapra másolva!
Ezt a különleges receptet akár pulykából is elkészíthetjük, de időnként érdemes az összetéveszthetetlen aromájú vadhúst is beilleszteni az étrendünkbe.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
70 dkg szarvascomb, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szem burgonya, 2 szál angol zeller, 2 teáskanál vadfűszer-keverék, 3 evőkanál olívaolaj, 3-4 levél babér, 2 dl száraz vörösbor, 20 dkg hántolt köles, erős paprika, 1 ág kakukkfű, só, bors

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagyobb lábasban, majd adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

Pároljuk pár percig, míg üveges nem lesz, utána tegyük bele a kis kockákra felvágott vadhúst. Fűszerezzük vadfűszert-keverékkel, darált borssal, pár szelet erős paprikával, babérlevéllel, kakukkfűvel és sóval, majd közepes lángon pároljuk össze.

Ha a ragu az engedett levét elpárologta, öntsük hozzá a vörösbort. Fedjük le, és addig pároljuk, míg a hús megpuhul. Ha szükséges, a levet pótoljuk vízzel.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha már elég puha a hús, tegyük hozzá a kis darabokra felvágott burgonyát, a felszeletelt zellerszárat és a sárgarépát.

Lefedve pároljuk együtt még legalább öt percig, majd keverjük hozzá a kölest. Öntsünk rá annyi vizet, hogy épp ellepje, kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, majd forraljuk fel.

Ha kellően zubog, öntsük át egy tepsibe, azonnal fedjük be alufóliával, és tegyük előmelegített sütőbe, majd 150 fokon pároljuk 15 perc alatt készre.