Pácolt hering, krémes szószban

Vágólapra másolva!
A pácolt hering nem csak hidegen, vajaskenyérrel és citrommal fogyasztható, de melegen is: szakácsunk szerint egy pikáns mártással kiváló egytál étel készíthető belőle.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 üveg pácolt hering, 1 evőkanál vaj, 2 dl tejszín, 1 csokor friss kapor, só, fél citrom leve, darált bors, fél kg főtt apróburgonya

Elkészítése:
Öntsük egy szűrőedénybe a heringet, és hagyjuk, hogy a páclé teljesen lecsepegjen róla. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a megfőzött, apró szemű burgonyát. Közepes lángon pirítsuk meg, majd szórjuk rá az összevágott kaprot, majd öntsük hozzá a tejszínt.

Ízesítsük darált borssal, sóval és pár kanálnyi páclével, majd forraljuk össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálalás előtt tegyük a mártásos burgonya tetejére a leszűrt heringdarabokat, de vigyázzunk, tovább főzni már nem szabad, mert szétesik a hal.

A burgonyát összekeverhetjük még snidlinggel, petrezselyem zöldjével vagy akár kerti zsázsával is.