Kolbásszal töltött sütőtök

Vágólapra másolva!
Olcsó, könnyen elkészíthető és gyors vacsora lehet a kolbásszal töltött sütőtök - ráadásul a maradék csemegekukoricát vagy kolbászt is felhasználhatjuk hozzá.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 kisebb kanadai sütőtök, 2 evőkanál olívaolaj, 1 doboz konzerv kukorica, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3 szál újhagyma, 10 dkg házikolbász, 1 teáskanál mustár, só, darált bors, 2 evőkanál parmezán sajt

Elkészítése:
Vágjuk hosszában kétfelé a sütőtököt, magjait szedjük ki, majd tegyük egy sütőlapra. Forró sütőben süssük puhára. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a felkarikázott újhagymát és pároljuk egy percig. Utána adjuk hozzá a kis kockákra felvágott kolbászt, és további egy percig pirítsuk együtt.

Az egyik sütőtöknek szedjük ki a megsült húsát, tegyük egy tálba és adjuk hozzá a megpirított kolbászos hagymát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A többi sütőtök közepéből is szedhetünk ki egy-egy kanállal, hogy nagyobb helye legyen majd a tölteléknek. Ízesítsük darált borssal, mustárral, sóval és összevágott petrezselyem zöldjével a tölteléket.

Adjuk hozzá a lecsöpögtetett kukoricát, keverjük óvatosan össze, majd halmozzuk a megsütött tökök kivájt belsejébe. Szórjuk meg a tetejét parmezán sajttal, majd forró sütőben 150 fokon süssük 20-25 percig.