Töltött sütőtök

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma a töltött sütőtök receptjét ismerhetjük meg.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 db hokkaido sütőtök, 3 dkg szárított gomba, 1 fej vöröshagyma, 2-3 szál kakukkfű, 10 dkg dió, 4 evőkanál étolaj, 3 szelet fehérkenyér, 60 dkg darált sertéshús, 2 db tojás, 5 dkg túró, só, őrölt bors.

Vágjuk le a tökök tetejét, és evőkanál segítségével szedjük ki a magokat belőle, a belsejét szórjuk be sóval. Vágjuk finomra a vöröshagymát, tegyük egy lábasba, és az étolajban pároljuk üvegesre. Áztassuk vízbe a kenyereket, majd jól nyomkodjuk ki. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a megpárolt hagymát, a túrót, a kakukkfű leszedett leveleit, az összetört diót, a darált húst, a tojásokat és az ugyancsak összemorzsolt szárított gombát. Ízesítsük sóval és őrölt borssal. Jól keverjük össze.

A kivájt tököket töltsük meg a töltelékkel, helyezzük vissza a tetejét, majd tegyük egy tepsire. Külső oldalát olajba mártott papír törlőkendővel töröljük át, hogy szép pirosra tudjon sülni.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Előmelegített sütőben legalább egy órán keresztül süssük 160 fokon. Ha elkészült vágjuk cikkekre és petrezselymes burgonyával tálaljuk.