Sült paradicsom és édeskömény leves

Vágólapra másolva!
Az édesköményt már az ókorban ismerték, íze jellegzetesen ánizsos. Nem csak pikáns ízű salátát, hanem remek levest is készíhetünk belőle.
Vágólapra másolva!

Tegyünk egy sütőlapra két darab megmosott és felcikkezett édesköményt, egy darab felszeletelt vöröshagymát, két gerezd fokhagymát valamint 10-12 darab paradicsomot.

Forró, 180-190 fokos sütőben süssük legalább fél óráig.

A megsütött zöldségeket tegyük egy fazékba, öntsünk rá annyi zöldséglevet (vagy vizet, estleg zöldségleves kockából készült levet), hogy bőven ellepje.

Tegyük fel főni, sóval, bazsalikommal és őrölt borssal ízesítsük. Főzzük legalább 20 percig. Ha elkészült kézi mixerrel pürésítsük.

Forrón üvegpoharakba vagy csészékbe tálaljuk, tetejére egy kevés parmezán sajtot szórjunk.