Thai tökös-ananászos curry

Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb teret hódít Európában is az egzotikus indiai konyha. Szakácsunk ma egy különleges curry receptjét mutatja be, amelyet egyaránt fogyaszthatnak vegetáriánusok és húsimádók. 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

1 db kisebb sütőtök, 1 doboz kókusztej, 2 dl zöldségleves (lehet kockából is), 15 dkg zöld hüvelyű bab, 1 doboz ananászkonzerv, 1 evőkanál olívaolaj, 1 db vöröshagyma, 2 evőkanál curry por, 1 csokor friss korianderlevél, só, őrölt bors

Elkészítés:

Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Szórjuk bele a curryt, majd jól forrósítsuk össze. Öntsük hozzá a kókusztejet, a zöldséglevest, ízesítsük sóval, kevéske őrölt borssal.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Forraljuk jól össze, majd tegyük hozzá a kisebb kockára feldarabolt sütőtököt, az ananászkonzervet és a zöldbabot. Lefedve pároljuk 10-15 percig, majd a végén keverjük bele az összevágott korianderlevelet is.

Tálaláskor párolt rizst kínáljunk hozzá, de sült és felszeletelt csirkemellel is fenséges étel.