Krumplilepényes pizza

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy igazán különleges pizza elkészítésének a módját ismerteti. Húsmentes, de tele vitaminnal.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 4 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál pesztó, 1-1 db piros, sárga és zöldpaprika, 25 dkg edami sajt, 1 db lilahagyma, darált feketebors, 5-6 szem koktélparadicsom, pár ág friss kakukkfű.

Reszeljük le a megtisztított burgonyát káposztareszelőn. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a lereszelt burgonyát, kanál segítségével egyengessük el. Közepes lángon süssük legalább öt percig, majd egy nagy lapátkanál segítségével fordítsuk meg, és süssük további öt percet. Vegyük le a tűzről, és kenjük rá a pesztót.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Egy másik nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, szórjuk bele a kis darabokra felvágott paprikát és lilahagymát. Darált feketeborssal, kakukkfűvel ízesítsük, majd erős lángon pár percig pirítsuk. Halmozzuk a megsütött burgonyalepényre a pirított zöldségeket, tetejére helyezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, majd szórjuk rá a felkockázott sajtot.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Forró sütőben 180 fokon süssük 10-15 percig. Pesztó helyett paradicsompürével is megkenhetjük, de használhatunk az elkészítéséhez kecskesajtot is.