Hozzávalók:
20 dkg rákhús, 1 evőkanál étolaj, 1 diónyi darab friss gyömbér, 2 szál újhagyma, 2 evőkanál szójaszósz, darált bors, pár szál friss korianderlevél, 25 dkg kínai metélt tészta
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a wokot, majd ha már majdnem izzik, öntsük bele az olajat.
Adjuk az olajhoz a vékony csíkokra felmetélt gyömbért, keverjük gyorsan össze, majd tegyük hozzá a rákhúst.
Gyorsan, hirtelen mozdulatokkal keverjük meg néhányszor, és ha már jól átforrósodott, tegyük hozzá az ujjnyi darabokra felvágott újhagymát is.
Keverjük jól össze, majd csorgassuk rá a szójaszószt. Fűszerezzük kevés darált borssal, majd keverjük össze a kifőzött kínai tésztával és az összetépkedett korianderlevéllel.
Tálaljuk tálkákba, tetejére vékony csíkokra gyalult uborkát halmozzunk.