Gyömbéres-rákos tészta

Vágólapra másolva!
Az elkövetkező napokban szakácsunk, Kaldeneker György ázsiai ihletésű, wokban elkészíthető ételek receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
20 dkg rákhús, 1 evőkanál étolaj, 1 diónyi darab friss gyömbér, 2 szál újhagyma, 2 evőkanál szójaszósz, darált bors, pár szál friss korianderlevél, 25 dkg kínai metélt tészta

Elkészítése:
Forrósítsuk fel a wokot, majd ha már majdnem izzik, öntsük bele az olajat.

Adjuk az olajhoz a vékony csíkokra felmetélt gyömbért, keverjük gyorsan össze, majd tegyük hozzá a rákhúst.

Gyorsan, hirtelen mozdulatokkal keverjük meg néhányszor, és ha már jól átforrósodott, tegyük hozzá az ujjnyi darabokra felvágott újhagymát is.

Keverjük jól össze, majd csorgassuk rá a szójaszószt. Fűszerezzük kevés darált borssal, majd keverjük össze a kifőzött kínai tésztával és az összetépkedett korianderlevéllel.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálaljuk tálkákba, tetejére vékony csíkokra gyalult uborkát halmozzunk.