Hozzávalók négy személyre:
Négy darab érett, magvaváló őszibarack, két evőkanálnyi marcipánmassza és egy evőkanálnyi mascarpone sajt.
A szószhoz:
Egy pohár natúr joghurt, egy evőkanál méz, valamint negyeddiónyi friss gyömbér.
Elkészítése:
Az őszibarackokat hámozzuk meg, felezzük el őket, majd vágjuk ki a magházukat (az édességet készíthetjük konzerv barackból is, ebben az esetben hámozni, felezni, vágni sem kell).
A sajtkrémet és a lereszelt marcipánt tegyük egy kis tálba, majd keverjük jól össze. A masszával töltsük meg a magok helyét. Tegyük a barackokat a grillsütő felső rácsaira és pár perc alatt pirítsuk rá őket.
Egy tésztaszűrőt béleljünk ki papír kéztörlővel, majd öntsük bele a joghurtot. Várjunk legalább fél órát, míg a felesleges savó lecsepeg. Öntsük a sűrű joghurtkrémet egy kis tálkába, reszeljük bele a gyömbért, majd csorgassunk hozzá a mézet. Keverjük jól össze, és ezzel tálaljuk a megsült barackokat.