Lazacszelet wokos zöldségekkel

Vágólapra másolva!
Az egyik legfinomabb tengeri hal a lazac. Nem túl kalóriaszegény, de zsírjai nagyon jót tesznek a szívünknek. Próbáld ki Kaldeneker György recepjét!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 szelet lazacfilé, 1 db sárgarépa, 1 db cukkini, 1 db karalábé, 1 db piros pritamin paprika, 2 db újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 diónyi friss gyömbér, 2 evőkanál szójaszósz, só, őrölt bors, 3 szál friss kapor, 4 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 2 evőkanálnyi vaj, 1 teáskanálnyi halfűszerkeverék

A lazacszeleteket fűszerezzük őrölt borssal, fűszerkeverékkel, friss kaporral és sóval. Kenjük be olívaolajjal, és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja.

A megtisztított zöldségeket aprítsuk négycentis, ceruzavékonyságú darabokra. Wokban vagy egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel három evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a felvágott zöldségeket, majd erős lángon, állandó kevergetés mellett pirítsuk néhány percig. Pár perc elteltével adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott gyömbért és a zúzott fokhagymát. Pirítsuk még egy percig, majd csorgassuk rá a szójaszószt. Keverjük jól össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy másik serpenyőben hevítsük fel a vajat. Tegyük bele a befűszerezett halszeleteket, és mindkét oldalukat közepes erősségű lángon addig süssük, míg szép piros nem lesz.

Tálaljunk a pirított zöldségekből egy halommal a tányér közepére, tegyük tetejére a megsütött halszeletet. Díszítsük citrom- vagy limegerezddel.