Bazsalikomos epersaláta

Vágólapra másolva!
Már kapható friss eper a piacon. Szakácsunk, Kaldeneker György a mai napra az egyik legnépszerűbb gyümölcsből elkészíthető finomságot ajánl.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 50 dkg eper, fél citrom leve, 2 evőkanál porcukor, 5-6 levél friss bazsalikom, 1 csomag réteslap, fél pohár joghurt, 1 evőkanál méz, 5 dkg szeletelt mandula

Az eperről a csumákat vágjuk le, majd a gyümölcsöt mossuk meg alaposan. Vágjuk félbe vagy negyedekbe, majd tegyük tálba. Csorgassuk rá a citromlevet, ízesítsük porcukorral és óvatosan keverjük össze.

A réteslapokat vágjuk 14x14 centis kockákra, majd négy lapot kissé elfordítva egymásra téve béleljünk ki muffinsütő formákat. 140 fokos sütőben körülbelül 5-6 percig süssük, míg pirulni nem kezd.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A joghurtot keverjük össze a mézzel.
Tegyük tányérra a réteskosarat, halmozzuk rá az epersalátát, bőven szórjuk meg vékony csíkokra vágott friss bazsalikomlevéllel, majd a joghurtos szósszal csorgassuk körbe. Pirított szeletelt mandulával vagy mogyoróval díszítsük.