Mandarinos-mandulás süti

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy igazi házisüti receptjét mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 5-6 db mandarin, 6 db tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg őrölt mandula, 1 teáskanál sütőpor, a díszítéshez szeletelt mandula

A mandarinokat meleg vízben mossuk meg jól, majd tegyük egy lábasba. Öntsünk annyi vizet rá, hogy jól ellepje. Lassú lángon főzzük körülbelül másfél órán keresztül. Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk.
Szűrjük le, és várjunk vele, míg langyosra hűl. Vágjuk kétfelé és a magokat szedjük ki. Tegyük a félbevágott mandarinokat héjával együtt egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd daráljuk pépesre. Ha már elég pépes, kapcsoljuk kis fordulatra és adjuk hozzá egyenként a tojásokat, utána tegyük bele a cukrot, az őrölt mandulát és a sütőport is.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kivajazott, liszttel megszórt, közepes méretű, kör alakú peremes sütőformába töltsük, majd előmelegített sütőben 160-170 fokon süssük 45-50 percig.

Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk cikkekre. Tegyük nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral és pirított mandula szeletekkel.