Hozzávalók: 4 nyelvhal filé, 1 csokor zöldspárga, 2 evőkanál vaj, só, őrölt bors, 1 evőkanál olívaolaj, 1 ág friss citromfű, 1 ág friss kakukkfű
A spárgák szárait burgonyatisztítóval hámozzuk meg. Ha nem túl vastag, akkor nem szükséges. Mossuk meg jól.
A halfiléket sóval, durvára őrült borssal ízesítsük, kenjük be az olívaolajjal, majd tépkedjük rá a kakukkfüvet és a citromfű leveleit. Jól nyomkodjuk rá, majd tegyük a hűtőbe pár órára. Az olívaolajtól a friss fűszerek íze még jobban át fogja járni a halszeletet.
Egy lábasban forraljunk fel sós vizet, tegyünk bele a spárgákat. Főzzük 3 percig. Közben egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett halszeleteket, majd mindkét oldalukat süssük pár percig. Akkor jó, ha szép piros.
6-7 szál megfőtt párgát tálaljunk egy tányér közepére, tetejére tegyünk egy megsütött halszeletet. A serpenyőben maradt vajjal kicsit csorgassuk meg.