Zöldspárga ropogós baconben, buggyantott tojással

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten spárgával ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

A spárgát mossuk meg alaposan, majd a végeiből legalább egy centimétert vágjunk le. Egy fazékban forraljunk fel vizet, tegyünk bele sót, majd dobjuk bele a megmosott spárgákat. Körülbelül 2 percig főzzük, majd hideg vízzel telt edénybe szedjük át. Ha kihűlt, csepegtessük le.
6-7 szál spárgát szedjünk csokrokba, majd felszeletelt baconnel göngyöljük be háromnegyedig. A spárgák fejét hagyjuk szabadon. Tegyük egy sütőlapra, majd forró, 160-170 fokos sütőben süssük 10-12 percig.

Egy kis fazékba tegyünk vizet, egy evőkanál ecetet és sót. Forraljuk fel, majd kanállal kevergessük úgy, hogy a víz egy irányban kezdjen el forogni. Óvatosan egész tojásokat törjünk a forrásban levő vízbe. A víznek nem szabad nagyon zubognia, csak épp hogy gyöngyözzön. Főzzük 1-2 percig, hogy a fehérje megszilárduljon, de a sárgája folyós maradjon. Szűrőkanállal szedjük ki egy nagy tányérra. Mellé tálaljuk a megsütött spárgákat, ropogósra sütött pirítós kenyeret kínáljunk hozzá.