Kaviáros burgonyafalatok

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 db (kb. 80 dkg) közepes méretű burgonya (Somogyi kifli fajta), 1 üveg piros színű kaviár, 1 üveg fekete színű kaviár, 1 fej lilahagyma, 3 dl tejföl, 1 db citrom, só, bors ízlés szerint, petrezselyemzöld

A burgonyákat alaposan megmossuk, és héjával együtt puhára főzzük. A kész burgonyát kihűtjük, felkarikázzuk, sózzuk, és forró sütőben megpirítjuk.
A hagymát megpucoljuk, finomra vágjuk, belekeverjük a tejfölbe, és sóval, borssal ízesítjük. Kétfelé osztjuk, egyikbe a piros, másikba a fekete kaviárt keverjük, majd egy fél citrom levével ízesítjük. A kész krémeket elosztjuk annyifelé, ahány szelet burgonyánk van. Megkenjük őket, díszítjük kaviárral, citromszeletkével, petrezselyemmel, és tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 1170 kJ/280 kcal
Ajánlott ital: száraz pezsgő - Schlumberger Brut