Hozzávalók: 1 pohár paprikával töltött olívabogyó, 2 pohár fekete kimagozott olívabogyó, 1 piros pritaminpaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 6 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál szardellapaszta, 1 csokor friss oregánó, 1,5 dl olívaolaj, őrölt bors
Az olívabogyókat tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá az összekockázott paprikát, petrezselyemzöldet, fokhagymát, oregánót, szardellapasztát, olívaolajat. Ízlés szerint fűszerezzük őrölt borssal. Pépesítsük krémesre. Tegyük hűtőbe legalább fél napra, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaljuk kis tálkákba, mellé frissen pirított kenyeret kínáljunk.
Kitűnő vendégváró csemege grillpartikra.