Pikáns olívabogyókrém

Vágólapra másolva!
Az olívaolaj alapvető szerepet játszik a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásban. A héten ezért olyan recepteket mutat be Kaldeneker György, melyek elkészítéséhez elengedhetetlen az olívaolaj.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 pohár paprikával töltött olívabogyó, 2 pohár fekete kimagozott olívabogyó, 1 piros pritaminpaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 6 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál szardellapaszta, 1 csokor friss oregánó, 1,5 dl olívaolaj, őrölt bors

Az olívabogyókat tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá az összekockázott paprikát, petrezselyemzöldet, fokhagymát, oregánót, szardellapasztát, olívaolajat. Ízlés szerint fűszerezzük őrölt borssal. Pépesítsük krémesre. Tegyük hűtőbe legalább fél napra, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaljuk kis tálkákba, mellé frissen pirított kenyeret kínáljunk.

Kitűnő vendégváró csemege grillpartikra.