Körtés uborkasaláta

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. A következő naponok körtével készült recepjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 érett körte (Alexander, Császár vagy Vilmos), fél citrom leve, 1 evőkanál cukor, 1 kígyóuborka, fél fej zöldsaláta, só, majonéz

A körtéket hámozzuk meg, a magházat vágjuk ki, majd szeleteljük fel a gyümölcsöt cikkekre, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a papírvékonyságúra gyalult uborkát, a citrom levét, cukrot és ízlés szerint sót. Óvatosan keverjük össze.

Egy nagy tányérra tegyünk megmosott zöldsaláta leveleket, tetejére halmozzuk a körtés uborkasalátát, majd pár teáskanálnyi majonézzel csorgassuk meg.

Még finomabb, ha pirított dióval vagy tökmaggal szórjuk meg.