Meggyes tiramisu

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. A héten különleges tiramisurecepteket mutat be.
Vágólapra másolva!

Készíthetjük meggybefőttből és fagyasztott meggyből is. A meggybefőttet vagy a fagyott magozott meggyet levével együtt tegyük egy lábasba. Cukorral, vaníliás cukorral, citromlével és őrölt fahéjjal ízesítsük. Forraljuk fel, és azonnal sűrítsük be hideg vízzel elkevert keményítővel. Akkor a legjobb, ha főzelék sűrűségűre sűrítjük. Kevéske Amaretto vagy mandula likőrrel megbolondíthatjuk. Hagyjuk kihűlni.

Egy doboz mascarpone sajtot tegyünk egy keverő tálba. Adjunk hozzá három tojásságáját, 1 csomag vaníliás cukrot, ízlés szerint cukrot. Keverjük jó habosra. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és óvatosan keverjük a sajtos masszához.

Egy üvegtál aljára sorba tegyük a babapiskótákat, öntsük rá a meggyszósz felét, majd a sajtos masszát. Újra babapiskóta, majd meggyszósz, és végezetül mascarpónés sajtkrém következik. Simítsuk le egyenletesre a tetejét és szitáljunk rá bőven kakaóport. Hűtőbe pihentessük legalább fél napot. Készíthetjük tiramisu krémporból is.
Látványos tálalási mód, amikor vastagtalpú vagy talpas üvegpoharakba rétegezzük az alapanyagokat.