Mandulás málnalekvár

Vágólapra másolva!
A héten különleges nyár eleji lekvárok receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György. Érdemes kipróbálni olyan lekvárokat is eltenni, amelyek picit eltérnek a hagyományostól. Télen így bele tudunk kóstolni a nyár ízébe, és el tudunk kalandozni a fűszerek csodálatos világába is.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 kg málna, 30 g szeletelt mandula, 500 g zselírozó cukor, 6 evőkanál amaretto likőr

A málnát mossuk meg jól, majd egy szűrő edényben csepegtessük le. Egy tiszta serpenyőben pirítsuk aranysárgára a szeletelt mandulát. A málnát tegyük egy lábasba, keverjük bele a zselírozó cukrot. Pihentessük fél órát, majd állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni.

Ha felforrt, négy perc múlva tegyük bele a pirított mandulát és az amaretto likőrt. Forraljuk még egy percig, majd tisztára mosott befőttes üvegekbe töltsük, azonnal zárjuk le és fordítsuk fejre pár percre. Pár perc múlva betehetjük az éléskamránkba.