Gold Velvet
(long drink)
Hozzávalók: 1/2 hűtött világos sör, 1/2 hűtött száraz pezsgő, 2 kávéskanál friss ananász lé, mentalevélkék
A hozzávalókat az előrehűtött pohárba töltjük, mentalevélkével díszítjük, szívószállal felszolgáljuk.
Gold Velvet | Pezsgőbe áztatott őszibarack |
Pezsgőbe áztatott őszibarack
Hozzávalók: 1/2 pohár édes pezsgő, 2 cl Cordial likőr, 1 evőkanál ananászszörp, 2 evőkanál őszibarack áttörve, fehér rózsa
A hozzávalókat egyenesen az előhűtött pohárba töltjük, és elővigyázatosan elkeverjük. Egy jégkockát hozzáadunk. A rózsa szárát alufóliába tekerjük, az italba merítve szolgáljuk fel.
Fragolin | Maximilian |
Fragolin
(pezsgőkoktél)
Hozzávalók: 1 evőkanál eperszirup, 2 rész málna- vagy eperpálinka, behűtött rosé pezsgő, 1-2 erdei szamóca
A szörpöt és a pálinkát a pohárban elkeverjük, és hűtött pezsgővel tetszés szerint felöntjük. A gyümölcsökkel díszítve azonnal felszolgáljuk.
Vagy pedig mint bólét 12 cl fehér pezsgővel 4 cl pálinkával és sziruppal előkészítve pezsgővel felöntjük.
Maximilian
(pezsgőkoktél)
Hozzávalók: 2 evőkanál átszűrt ananászlé, 3 evőkanál kék Curacao, hűtött félszáraz pezsgő, citromszelet, koktélcseresznye
A Curacao likőrt egy jégkockával, a pezsgővel és az ananászlével egymás után az előhűtött pohárba töltjük, anélkül, hogy összekevernénk. Tetszés szerint a gyümölcsökkel díszítjük.