Pezsdítő koktélok

Vágólapra másolva!
A kevert italok egyik legnépszerűbb, legelegánsabb, legváltozatosabb csoportját alkotják a pezsgős koktélok, amelyek emelik a társasági összejövetelek fényét. Száraz, félszáraz, édes és rosé pezsgőkből is finom koktélok keverhetők farsangra.
Vágólapra másolva!

Gold Velvet
(long drink)

Hozzávalók: 1/2 hűtött világos sör, 1/2 hűtött száraz pezsgő, 2 kávéskanál friss ananász lé, mentalevélkék

A hozzávalókat az előrehűtött pohárba töltjük, mentalevélkével díszítjük, szívószállal felszolgáljuk.

Forrás: Magyar Konyha
Forrás: Magyar Konyha

Gold Velvet

Pezsgőbe áztatott őszibarack

Pezsgőbe áztatott őszibarack

Hozzávalók: 1/2 pohár édes pezsgő, 2 cl Cordial likőr, 1 evőkanál ananászszörp, 2 evőkanál őszibarack áttörve, fehér rózsa

A hozzávalókat egyenesen az előhűtött pohárba töltjük, és elővigyázatosan elkeverjük. Egy jégkockát hozzáadunk. A rózsa szárát alufóliába tekerjük, az italba merítve szolgáljuk fel.

Forrás: Magyar Konyha
Forrás: Magyar Konyha

Fragolin

Maximilian



Fragolin
(pezsgőkoktél)

Hozzávalók: 1 evőkanál eperszirup, 2 rész málna- vagy eperpálinka, behűtött rosé pezsgő, 1-2 erdei szamóca

Koktél linkek a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/media,_hirkozles/konyvek/receptek,_szakacskonyvek,_etelek/koktelok/index.html

A szörpöt és a pálinkát a pohárban elkeverjük, és hűtött pezsgővel tetszés szerint felöntjük. A gyümölcsökkel díszítve azonnal felszolgáljuk.
Vagy pedig mint bólét 12 cl fehér pezsgővel 4 cl pálinkával és sziruppal előkészítve pezsgővel felöntjük.

Maximilian
(pezsgőkoktél)

Hozzávalók: 2 evőkanál átszűrt ananászlé, 3 evőkanál kék Curacao, hűtött félszáraz pezsgő, citromszelet, koktélcseresznye

A Curacao likőrt egy jégkockával, a pezsgővel és az ananászlével egymás után az előhűtött pohárba töltjük, anélkül, hogy összekevernénk. Tetszés szerint a gyümölcsökkel díszítjük.