Az igazán jó koktélok látványosan készülnek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Hogyan lett belőled mixer? Mikor kezdett el érdekelni a koktélkeverés?

www.alisonprice.co.uk
Mojito


Nyilván nem volt véletlen, hogy különösebb előképzettség nélkül is jól szerepeltél a legelső megmérettetésen. Mi kell ahhoz, hogy valaki jó mixerré váljon? Valamiféle speciális érzék vagy tehetség?

- A standard koktélokat bárki el tudja készíteni - követni kell az adott receptben előírtakat, és nagy baj már nem lehet. Ahhoz azonban több kell, hogy valaki új italokat álmodjon és rögtönözni tudjon. Ezen a szinten elengedhetetlen a fantázia, és a megfelelő ízvilág. Igen, ez egy fajta rátermettség, érzék, amellyel születik az ember, és ehhez sajátítja el a különböző technikákat, recepteket, apró trükköket.

Melyek a jó koktél fő ismérvei?

Koktéllal a világ körül

Régóta ismert és kipróbált kedvencekkel is találkozhat az olvasó, avagy kipróbálhat néhány egzotikus italt, közöttük a Banana Bombert vagy a Cactus Flowert. Fókusz Online ár: 1891 Ft

- Ízletes, esztétikus, az elkészítési folyamat pedig szemet gyönyörködtető. Hogy a mixer szépen, látványosan dolgozzon, legalább olyan fontos, mint maga az ital. A komoly versenyeken például mindig két zsűri van. Az egyik az ún. kóstoló zsűri, amely külön teremben tartózkodik, nem tudja, melyik italt ki készítette, csupán a külalakot és az ízvilágot értékeli. A másik zsűri azt figyeli, ki hogyan dolgozik. Nekem úgy sikerült hosszú évek óta folyamatosan az élvonalban maradnom, hogy nagy gondot fordítok az elkészítés esztétikumára. Sokszor előfordult már, hogy egy ügyes tanítványommal egymás mellett dolgoztunk. Noha ugyanazt az italt készítettük azonos recept szerint, a végén mindenki azt mondta: az enyém valahogy finomabb. A különbség valószínűleg nem az ízben jelentkezett, hanem az összhatásban. Mert a finom koktélt élvezetes előadásnak kell megelőznie.

Mitől élvezetes az a bizonyos előadás?

- Elegánsak a mixer mozdulatai, mosolyogva, kedvesen, jó kedvet sugározva készíti a koktélt, és nem utolsósorban kellemes a külseje, az öltözéke.