Balzsamos pulykasaláta

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten a maradék karácsonyi pulykahús hasznosításának módozatait mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 evőkanál dijoni mustár, 3 evőkanál balzsamecet, 2 gerezd fokhagyma, 150 ml olívaolaj, 1 evőkanál olasz fűszerkeverék, 200 g sonka, 60 dkg maradék pulykasült, 1 db jégsaláta, 2 db pardicsom, 1 doboz óriás fehérbab konzerv, 3 szál újhagyma, 20 dkg eidami sajt, 10 dkg olívabogyó

Készítsük el először a dresszinget. Egy keverőedénybe tegyük a mustárt, balzsamecetet, reszelt fokhagymát, az olasz fűszerkeveréket és az olívaolajat. Keverjük alaposan össze, majd tegyük félre.

Egy nagy salátás tálba tépkedjük bele a jégsalátát, tegyük bele a felkockázott sonkát, paradicsomot, sajtot, az olívabogyót, a felszeletelt újhagymát és a lecsepegtetett fehérbab konzervet. Adjuk még hozzá az ujjnyi csíkokra vágott maradék pulykasültet. Csorgassuk meg a dresszinggel, majd keverjük óvatosan össze.