Mediterrán pulyka paella

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten a maradék karácsonyi pulykahús hasznosításának módozatait mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj, 2 db vöröshagyma, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívabogyó, 250 ml rizs, 1 teáskanál só, 1 csipet sáfrány, 150 ml zöldborsó, 250 g maradék pulykasült, 500 ml csirke alaplé

Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele az összevágott vöröshagymát, fokhagymát és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát. Pirítsuk két percig, majd engedjük fel a csirke alaplével, majd forraljuk fel. Ha nincs alaplevünk, akkor használjunk vizet és egy csirkehúsleves kockát. Adjuk hozzá a sáfrányt, az olívabogyót, sót, rizst, a zöldborsót. Forraljuk legalább öt percig, majd a maradék csíkokra vágott pulykasültet is keverjük bele. Fedjük le fedővel, majd forró sütőbe pároljuk készre.