Ünnepi receptek cukorbetegeknek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Karácsonyi busatekercs

Hozzávalók: 80 dkg filézett busa, 15 dkg spenótlevél, 1 üveg mexikói mártás, 1 zacskó mexikói zöldségkeverék (40 dkg), 5 dkg aszalt szilva, 3 dkg vaj, 1 db citrom, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 evőkanál citromlé, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 evőkanál ételízesítő, egész fekete bors és őrölt fehér bors

Forrás: Magyar KonyhaA megmosott halfilét kiterítjük, leszárítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel. Az alaposan megmosott, szártalanított parajlevelekkel betakarjuk, majd meghintjük őrölt fehér borssal, áttört fokhagymával. Feltekerjük, majd olajjal megkent fóliába tekerjük. Citrommal, egész borssal, babérlevéllel, ételízesítővel ízesített, gyöngyözően forrásban levő vízben kifőzzük. Közben hevített vajon a mexikói zöldségkeveréket lepároljuk, az aszalt szilvával együtt. Ráöntjük a mexikói mártást, együtt készre pároljuk. A halról óvatosan lefejtjük az alufóliát, majd rézsútosan felszeleteljük. Bevonjuk félig a mexikói zöldségraguval. Krokettel és főtt tésztával tálaljuk.

Elkészítési idő: 70 perc
Egy adag: 1840 kJ/440 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - dörgicsei olaszrizling 2001


Ünnepi sertéscsemege

Forrás: Magyar KonyhaHozzávalók: 1 kg sertéscomb, 2 őrölt kömény, 1 evőkanál KNORR Delikát Ételízesítő Extra, 50 dkg párolt vöröskáposzta, 1,5 dl étolaj

A megmosott, lecsepegtetett sertéscombot bedörzsöljük őrölt köménnyel, és meghintjük ételízesítővel. Olajjal kevés vizet aláöntve, gyakori locsolás mellett puhára sütjük. Szaharinnal, vagy egyéb édesítővel ízesített párolt vöröskáposztával körítjük.

Elkészítési idő: 65 perc
Egy adag: 2070 kJ/500 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Vylyan villányi primőr 2002