Édes-savanyú ínyenceknek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Keleti csirkeszárnyak

Forrás: Magyar KonyhaHozzávalók: 60 dkg csirkeszárny, 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs, 25 dkg tollhegytészta (penne), 3 dkg mogyoró, 3 dkg kesudió, 10 dkg szeletelt ananász, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál borecet, 1 dl kukoricaolaj, KNORR Delikát ételízesítő, őrölt gyömbér

A tésztát hagyományos módon kifőzzük, lecsepegtetjük, félretesszük.

Kínai receptekhttp://chinavista.com/culture/cuisine/recipes.htmlKülönböző tájak és városok konyháját ismerhetik megAsiafoods.comhttp://www.asiafoods.comÁzsiai konyhahttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=55975%26tag=1Zsírszegény ételek szakácskönyveTovábbi linkek a kínai konyhárólhttp://vizsla.origo.hu/static/szorakozas,_pihenes,_sport/vendeglatoipar,_ettermek/gasztronomia/kinai_konyha/

A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, megmossuk. Bedörzsöljük ételízesítővel, őrölt gyömbérrel. Előhevített vokban (vagy serpenyőben) kevés forró kukoricaolajon pirítjuk. Felengedjük ananászlével, borecettel, és erős tűzön pirítjuk. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a darabolt ananászt, az aszalt gyümölcsöket, a mogyorót, kesudiót. Szójaszósszal, mézzel ízesítjük, együtt készre forraljuk. Közvetlenül a tálalás előtt hozzákeverjük a tollhegytésztát, és azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 80 perc
Egy adag: 3320 kJ/970 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Bátaapáti tramini 2001

Gyümölcsös kacsapecsenye

Forrás: Magyar KonyhaHozzávalók: 1 db kisebb pecsenyekacsa, 2 db banán, 10 dkg szilva, 2 db kivi, 2 db narancs, 1 db citrom, 1 mokkáskanál KNORR Delikát ételízesítő, 1 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál méz, 2 cl brandy, őrölt gyömbér, só, cukor

A megtisztított kacsát kívül-belül alaposan megmossuk. Bedörzsöljük kevés sóval, őrölt gyömbérrel, és forró sütőben kezdjük el sütni. Közben a gyümölcsöket megpucoljuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. Mikor a kacsa majdnem megpuhult, feldaraboljuk. Sütőlevét szójaszósszal, cukorral, ételízesítővel, mézzel, brandyvel, szűrt citromlével ízesítjük. Visszahelyezzük a kacsadarabokat a tepsibe, hozzáadjuk az előkészített gyümölcsöket, és együtt készre pároljuk.

Elkészítési idő: 120 perc
Egy adag: 2560 kJ/610 kcal
Ajánlott ital: száraz Vörösbor - Villányi kékoportó 2001


Édes-savanyú pulykatokány

Forrás: Magyar KonyhaHozzávalók: 50 dkg filézett pulykamell, 1 doboz ananászkonzerv, 1-2 szál újhagyma, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 2 evőkanál szójaszósz, 1 mokkáskanál ecet, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál ketchup, 1 dl kukoricaolaj, só, őrölt fehérbors, gyömbér

A megmosott pulykamellet felcsíkozzuk, kevés szójaszósszal összekeverjük, előhevített kukoricaolajon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a kockákra vágott ananászt, paprikát, paradicsomot és a felkarikázott újhagymát. Ízesítjük mézzel, ecettel, ketchuppel, őrölt fehér borssal, gyömbérrel. Kevés ananászlevet aláöntve együtt készre forraljuk.

Elkészítési idő: 85 perc
Egy adag: 2020 kJ/480 kcal
Ajánlott ital: félédes fehérbor - Tokaji hárslevelű 2000


Ananászos, banános busatokány

Forrás: Magyar KonyhaHozzávalók: 60 dkg busafilé, 2 db banán, 1/2 dl szójaszósz, 1 mokkáskanál borecet, 1 evőkanál cukor, 1/2 dl száraz sherry, 2 dl tejszín, 1 doboz ananászkonzerv, 1 mokkáskanál liszt, 3 dkg vaj, őrölt gyömbér, csipet curry, só

A megmosott busát 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. Előhevített vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott banánokat, a leszűrt ananászt. Meghintjük kevés liszttel. Felöntjük a tejszínnel, a sherryvel. Ízesítjük cukorral, csipet curryvel, kevés sóval, őrölt gyömbérrel, szójaszósszal. Lassú tűzön alaposan kiforraljuk. Sáfrányos rizzsel körítjük.

Elkészítési idő: 75 perc
Egy adag: 2440 kJ/580 kcal
Ajánlott ital: édes fehérbor - Tokaji szamorodni éd
es