Hétfői horoszkóp

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az Oroszlánba lépő Hold egészségügyi vonatkozásaiban a szívet, a vérkeringést, a hátat, a gerincoszlopot, valamint a fizikai testet és az érzékszerveket érinti az átvonuló Hold. Ez a két nap lehetőséget ad arra, hogy ezekre a szerveinkre figyelünk, erősítsük, illetve tisztítsuk.

A Hold szextil Szaturnusz hatására nagyobb érzelmi önkontroll és objektivitás jellemző ránk, ezért könnyebben tudjuk kezelni a konfliktusokat a kapcsolatainkban. Itt a megfelelő alkalom, hogy a szükséges változtatásokat véghez vigyük. Családunk és szüleink jelentőségteljessé válhatnak számunkra, és ezek a kapcsolatok ilyenkor segítőkészek és hasznosak lehetnek.

A Nap ma kvadrátba kerül a Szaturnusszal, ez egyike lehet azoknak a napoknak, amikor legszívesebben meglógnánk munkahelyünkről. Úgy érezhetjük, agyonnyom a munka és a kötelesség, és emiatt nem csinálhatjuk azt, amihez igazán kedvünk lenne. Türelmetlenekké válhatunk mindenféle korlátozással szemben, következésképpen nem biztos, hogy zökkenőmentesek lesznek a másokkal való kapcsolataink. Lássuk be azonban, hogy nem feltétlenül ők azok, akik bennünket korlátoznak. Mindenki maga teremti meg a maga valóságát. Saját választásaink vagy elképzeléseink lehetnek a valódi korlátaink.

De vigyázat, amikor a Hold ma szembekerül az Uránusszal, mindennek ellenszegülünk, és mindenkivel szembeszállunk, aki korlátozni merészel bennünket. Idegessé, izgatottá válunk, és érzelmileg megrázó meglepetésekben lehet részünk. Következtetéseink könnyen tévesnek bizonyulhatnak, ezért jobb, ha most nem hozunk végleges döntéseket társkapcsolati kérdésekben.

A Merkúr szembenáll a Holddal, érzelmeinknek hangot kell adnunk, nem pedig elfojtanunk - ez most mégsem fog simán menni. Érzelmeink és a józan megfontolások konfliktusba kerülhetnek egymással. Ösztönös reakcióink gyerekkorunkból visszamaradt beidegződések és előítéletek mintáit követik az ésszerű gondolkodás helyett. Ez nem egy alkalmas pillanat arra, hogy tiszta logikát igénylő tárgyalásokba bocsátkozzunk, vagy vitába szálljunk másokkal, de mély meglátásokra tehetünk szert valódi, belső világunkat illetően.

Késő este a Hold trigon Plútó hatására annyira felfokozott érzelmekkel reagálunk az emberekre és általában az élet dolgaira, hogy a nap végére teljesen kimerültnek érezhetjük magunkat. Fejezzük ki érzéseinket, de ne feledkezünk meg értelmünkről sem. Ha megfigyeljük reakcióinkat, minden bizonnyal tájékozottabbak leszünk érzelmeink felől és gazdag tapasztalatokban, élményekben lehet részünk. Szexuális kapcsolatunk hevessé válik, mert képesek vagyunk a mélységeibe hatolni. Érzelmeink és érzékenységünk annyira felfokozódik, hogy ma este tényleg eggyé válhatunk párunkkal.