Hétfői horoszkóp

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az az erő, amely a Rák napok alatt hat, az általános közérzetet gyakran könnyű nyugtalanságba taszítja. Ilyenkor erőteljesebb túlsúlyban van a mellkasra ható befolyás, mint a többi állatövi jegyben. A Rák jegye ugyanígy uralja a májat, és gyakran elég egy átvirrasztott éjszaka, hogy másnap teljesen megtörtnek érezzük magunkat, mert a májnak túl sok dolga volt. Ilyenkor alkalmanként a gyomor is megbolondul. Ezért ajánlatos ilyenkor a könnyű koszt.

Ma megkezdődik a fogyó Hold körülbelül tizenhárom napos fázisa, most minden, a szervezet kitisztítására és méregtelenítésére szolgáló tevékenység sikeres lehet. A fogyókúrát most érdemes elkezdeni, még aki valamivel többet eszik is, mint máskor, az sem hízik olyan gyorsan. A speciális arcpakolások vagy maszkok alkalmazását legjobb fogyó Holdnál végezni, főleg, ha közben egyenetlenségek, pattanások vagy hasonlók elleni kisebb beavatkozásokra van szükség: fogyó Holdnál ugyanis szinte soha nem keletkeznek sebek. A bőr mélyebb rétegeinek ápolásának legoptimálisabb módja a bőrradír és a tisztítómaszk, amely a bőrt különös alapossággal tisztítja, és az elhalt hámsejteket is eltávolítja.

A Merkúr ma szembenáll a Holddal, érzelmeinknek hangot kell adnunk, nem pedig elfojtanunk, ez most mégsem fog simán menni. Érzelmeink és a józan megfontolások konfliktusba kerülhetnek egymással. Ösztönös reakcióink gyerekkorunkból visszamaradt beidegződések és előítéletek mintáit követik az ésszerű gondolkodás helyett. Ez nem alkalmas pillanat arra, hogy tiszta logikát igénylő tárgyalásokba bocsátkozzunk, vagy vitába szálljunk másokkal, de mély meglátásokra tehetünk szert valódi, belső világunkat illetően.

Január elsején kezdődött és ma ér véget. A kettő között ismét eltöltöttünk egy teljes kerek esztendőt - vagy talán szögleteset - kinek ahogy sikerült. Most mégis mindannyian itt vagyunk, és együtt zárjuk az óévet. Fogadkozunk és tervezgetünk, és arra vágyunk, hogy egy teljesebb és szebb új évet kezdjünk. Kívánom, hogy mindannyiunknak sikerüljön!

Szeretne személyre szabott horoszkópot? Az alábbi oldalon elolvashatja, hogy mit tartalmaz a rendelésre készített horoszkóp, és hogyan lehet elkészíttetni.

HarmoNet