Hétfői horoszkóp

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Étrendben a fehérjék kapcsolódnak a Kos jegyéhez. A teljes értékű fehérjéknek rendkívül sokrétű a feladata a szervezetünkben. Bármely étrend szerint is táplálkozunk, erről ne feledkezzünk meg.

Az éjszakai Hold trigon Plútó hatására annyira felfokozott érzelmekkel reagálunk az emberekre és általában az élet dolgaira, hogy a tranzit végére teljesen kimerültnek érezhetjük magunkat. Fejezzük ki érzéseinket, de ne feledkezzünk meg értelmünkről sem. Szexuális kapcsolatunk hevessé válik, mert képesek vagyunk a mélységeibe hatolni. Érzelmeink és érzékenységünk annyira felfokozódik, hogy ma tényleg eggyé válhatunk párunkkal.

A Hold-Uránusz szextil izgalomba hoz, és nyitottá tesz az új élmények és eszmék iránt. Nyugtalanok leszünk, bár ez nem zavaró, és izgalmakra vágyunk. Odáig mehetünk, hogy valamilyen módon felbosszantjuk vagy megbotránkoztatjuk a többieket, csak hogy kizökkentsük őket. Új barátokra tehetünk szert, vagy valamelyik régi ismerősünk újra feltűnik a színen. Izgalmas hírekhez vagy lehetőségekhez juthatunk egy barátunk révén.

Szenteste van. Ilyenkor a szívünk szinte csordultig tele van szeretettel, eltűnnek a hétköznapok gondjai, problémái, és csak a szeretteinkre gondolunk. Érezzük át a karácsony igazi lényegét, gondolkodjunk el kicsit azon, mit is jelent számunkra az igazi, feltétel nélküli szeretet. A legnagyobb ajándék, amit egy másik emberi lénynek adhatunk: ha az vagyunk, ami a lényegünk.

Jóllehet nem vesszük észre, gyakran álarcot viselünk, hogy mögé rejtsük valódi énünket. Valahányszor nem mondjuk ki, amit ki szeretnénk mondani, vagy mosolygunk, holott nem lenne kedvünk erre, vagy úgy teszünk, mintha olyasvalaki lennénk, aki nem vagyunk, mindannyiszor álarcot viselünk. Az ok, amiért viseljük: a félelem. Fontos, hogy megtaláljuk, mitől félünk, és milyen árat fizetünk mindezért. Nem mindig szükséges az álarc. Pusztán megszokásból viseljük.

Több száz ilyen szokványos álarc létezik: a munkamániás álarca segít valamit elkerülni - mondjuk a nemkívánatos társadalmi kapcsolatokat vagy az otthoni intimitást - a "kis szerencsétlen" álarca állandó beszédtémát biztosít számunkra, és ránk irányítja a figyelmet. A mókás társasági lény maszkja segít elkerülni például az intimitást, egyúttal elfedi bizonytalanságunkat is.

Amikor épp őszinték vagyunk, és az álarcunk sincs rajtunk, elfojtás sincs bennünk. Meditáljunk el azon, hogy mi miért viselünk álarcot, és legyünk tisztában azzal, hogy az álarc, ami azért jött létre, hogy elterelje a figyelmet a fájdalomról és veszteségről, az örömről is elvonja a figyelmet!

Karácsonykor lehet-e nagyobb ajándékot adni szeretteinknek, mint "tenni a létezés legmerészebb tettét" - álarc nélkül, csupaszon, elvárások nélkül a másik ember elé tenni valódi lényünket: ez a Tied! - így fejezve feltétel nélküli szeretetünket. És ez a legnagyobb ajándék önmagunk számára is, hiszen "ha átadod magad a szeretetnek, akkor nincs szükséged imára, nincs szükséged meditációra. Ha szeretni tudsz, akkor már minden a tiéd!

Szeretne személyre szabott horoszkópot? Az alábbi oldalon elolvashatja, hogy mit tartalmaz a rendelésre készített horoszkóp, és hogyan lehet elkészíttetni.

Vasárnapi horoszkóp

HarmoNet