Az Oroszlán típusú gyermek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Már babakorában is igazi egyéniség, és nem kétséges, hogy nagyon elbűvölően tud viselkedni. Ha nem kalkuláljuk bele közös életünkbe azt, hogy nagyon türelmetlen, akkor annak hamarosan meglesz az eredménye. Ha lehet, ne várakoztassuk meg, mert erre nagyon negatívan fog reagálni, és akkor már készen is van a jó kis veszekedés.


Türelmetlensége mögött az a meggyőződés húzódik meg, hogy ő a világ legtökéletesebb lénye, és el sem tudja képzelni, hogy valami fontosabb legyen számunkra, mint ő. Bölcs hozzáállás azonban, ha nem minden alkalommal teljesítjük szeszélyeit, hiszen ebben az esetben megállíthatatlan folyamatot indítunk el. Minden alkalommal magyarázzuk el neki, hogy miért nem teljesítjük kívánságát. Még ebben az esetben is számíthatunk egy jó kis hisztire, de az előnye megvan, hogy a gyermek lassacskán rájön, hogy mégsem körülötte forog a világ.

A kisgyerek nagyon szereti az életet és annak minden örömét. Vagyis vigyük őt minél többet társaságba, és szervezzünk neki nagyon színes programokat. Rengeteg energiája van, és lehet, hogy sokkal később alszik el este, mint ahogyan mi szeretnénk. Ez is abból adódik, hogy szinte sajnálja az időt az alvásra, hiszen annyi más szórakoztató dolog létezik a világon.

Horoszkópok linkjeihttp://vizsla.origo.hu/static/tudomany/tarsadalomtudomany/okkultizmus,_ezoteriak/asztrologia,_horoszkopok/

Nagyon jó hozzáállás részünkről, és a gyermek fejlődését is elősegítjük azzal, ha kikérjük véleményét az eldöntendő kérdésekről. Elsősorban az őt érdeklő és érintő kérdésekben igaz ez, mint például: a játszótérre menjünk, vagy inkább a parkban sétáljunk egyet. Számára az is fontos kérdés lehet, hogy melyik bögréjéből issza meg reggel a kakaót. Ha ezekben az ügyekben döntési szabadságot kap, akkor érzi, hogy fontosnak tartjuk őt, és hogy fontos személy a családban. Ez a tudat pedig elengedhetetlen egészséges fejlődéséhez.

Szeretnél többet tudni a gyermeked horoszkópjáról? Nem csak általános tanácsokat szeretnél, hanem kifejezetten a saját gyermekedre vonatkozó tanácsokat? Az alábbi oldalon megtalálod, mit tartalmaz a rendelésre készített horoszkóp.



Gyermekünk nagyon határozott egyéniséget mutat kifelé. Azonban ne tévesszen meg minket a látszat: büszkesége mögött bizonytalanság és kételyek rejlenek. Éppen ezért bánjunk vele igazi királyfiként vagy királykisasszonyként. Mindig kezeljük magunkkal egyenrangúként. Éppen ő az, akit egy életre tönkretehetünk, ha kegyetlen szigort vagy érzelmi hidegséget tanúsítunk vele szemben. Ezektől az élményektől felnőttkorában csak hosszú és fájdalmas önismereti utak segítségével tud csak megszabadulni. Szükség van persze értelmes határokra, de ezeket diplomatikusan és demokratikus szellemben szabjuk meg számára.