Kínai jegyek: a Kígyó

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HarmoNetA Kígyó-szülött a híresztelésekkel ellentétben bölcs és lelkes, tudatában van képességeinek. Intelligens, gyors felfogóképességű lévén gyakran döbbenti meg az embereket tudásával, homályos jóslataival. Nehezen bízik meg mások véleményében, a jó tanácsokat kétkedve fogadja. Kissé kétszínű, nehezen mutatja ki érzelmeit. A sérelmeket nehezen felejti, gyakran hosszú idő elteltével is képes bosszút állni. Ha mégis barátságot köt valakivel, akkor az egy életre szól.

Lelkében együtt él a pokol és a mennyország, a jó és a rossz. Sok függ az élettársa ügyességétől, megtalálja-e a belső harmóniát. Ha elveszítette érdeklődését a társa iránt, akkor sem engedi szabadon. Egyszerűen képtelen elviselni, hogy a másodhegedűs szerepét játssza. Büszkesége ezt a luxust nem engedheti meg. Sokat kalandozik a szerelemben, kedveli a változatosságot.

A Kígyó-nő
Nő tetőtől talpig. Olykor túlértékelik magukat, a munkába nem akarnak sok energiát belefektetni. Kiváló szervezőkészségüknek köszönhetően azonban mégis az ölükbe hullik a szerencse.

A Kígyó-férfi
Ha a fejébe veszi, hogy meghódít egy nőt, meg is szerzi. Azután úgy tartja, mint egy madarat az aranykalitkában, s féltékenységében elveszítheti önuralmát, olykor még tettlegességre is sor kerülhet.

Híres Kígyók
Muhammad Ali, Jasszer Arafat, Kim Basinger, Tony Blair, Bob Dylan, Mahatma Gandhi, Greta Garbo, Linda Gray, Audrey Hepburn, Abraham Lincoln, Mike Oldfield, Pablo Picasso, Edgar Allan Poe, Brooke Shields, Virginia Wolf, Fábri Sándor.

Kígyó típusok

Víz-Kígyó
Aki a közelébe kerül, máris a befolyása alatt van, egyénisége elbűvöli őt. Érdeklődik a titkok, a misztikus dolgok iránt, de az üzlethez is jól ért. Szeret a lényegre térni elhagyva a felesleges részleteket. Bosszúálló természet.

Tűz-Kígyó
Csak magában bízik. Minden erejével a hatalom elérésére törekszik, és gyakran siker koronázza igyekezetét. Nehezen létesít tartós kapcsolatokat, féltékenysége, uralkodni vágyása meggátolja ebben.

Fa-Kígyó
A Fa befolyása különlegessé teszi őt. Lelkesedik a művészetekért, az élet minden szépségét értékelni tudja. Sokszor túlságosan követelőző. Kiváló üzleti érzékkel van megáldva.

Fém-Kígyó
Egyetlen célja a siker, és nagy önbizalommal veti magát utána. Természete túlságosan is uralkodni vágyó. Ugyanakkor van a személyiségének egy igen jólelkű és együttműködésre kész oldala.

Föld-Kígyó
Nyugodtabban él, mint Kígyó társai, a Föld befolyása kiegyensúlyozottá teszi őt. Rengeteg sok jó barátja van, kapcsolatai jobbak és tartósabbak a többi Kígyónál. Érzelmei komolyak. Álmait többnyire sikerül elérnie.

Tudja, milyen jegy és elem tartozik Önhöz a kínai asztrológia szerint? Ezen az oldalon táblázatunkból megtudhatja.

A Kígyó által uralt évek
1905. febr.4. - 1906. jan. 24. (Fa)
1917. jan. 23. - 1918. febr. 10. (Tűz)
1929. febr. 10. - 1930. jan. 29. (Föld)
1941. jan. 27. - 1942. febr. 2. (Fém)
1953. febr. 14. - 1954. febr. 2. (Víz)
1965. febr. 2. - 1966. jan. 20. (Fa)
1977. febr. 18. - 1978. febr. 6. (Tűz)
1989. febr. 6. - 1990. jan. 26. (Föld)