Kínai jegyek: a Patkány

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HarmoNetÉlénk, határozott személyiség. Gyakori sikereit vonzerejének és határtalan akaraterejének köszönheti.

Helytáll a legkülönbözőbb élethelyzetekben, de különösen akkor tündököl, ha a probléma megoldása különösen jó megfigyelőképességet, emlékezetet vagy aprólékosságot igényel.

Szereti a jólétet, és mivel minden Patkány a győzelemre született, ritkán találni köztük sikertelen embereket. Egyetlen dolog veszélyeztetheti a sikerszériát: ha túl sok dologgal foglalkozik egyszerre, elaprózza magát, kimerítve összes energiáját. A pénzt tiszteli, néha túlságosan is, ami esetleg fösvénységbe is átcsaphat. Érdemes erre vigyázni!

Negatív tulajdonságok
A tipikus Patkány hiú, érzékeny, de szeretetreméltó, akinek természetesen hibái is akadnak. Ilyen például, hogy nem tud titokban tartani híreket, pletykákat, amelyeket nem lenne szabad továbbadnia. Sokszor utólag bánja meg, hogy már megint eljárt a szája. Olykor kifejezetten bőbeszédű, nem tudja magába zárni örömét, bánatát, ami nem is baj, hiszen jobb kibeszélni magunkból a problémákat.

Pozitív tulajdonságok
Kitűnő humorérzékkel rendelkezik. Kedvességgel, őszinteséggel könnyen megnyerhetik, és ha már barátjának tartja a másikat, a kapcsolat megőrzi, ragaszkodó, hűséges. Általában a Patkány jegyében születettek egészsége kitűnő, s ha mégis megtámadja a szervezetét valami kór, könnyen, gyorsan gyógyul.

Asztrológiaiskola I.http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=56840%26tag=1Tarot és kínai jóstanfolyamokRichard Craze: Kínai asztrológiahttp://www.hazipatika.com/store/product?pid=319Asztrológiahttp://vizsla.origo.hu/katalogus/tudomany/tarsadalomtudomany/okkultizmus,_ezoteriak/asztrologia,_horoszkopok/

Szereti, ha sok a barátja van, imád társaságba járni. Még a legtávolabbi rokonaival is fenntartja a kapcsolatot. Otthon is állandóan cselekvő, hasznos ember próbál lenni. Annak ellenére, hogy családja, barátai néha menekülnek ingerlékenysége elől, legtöbbször mégis szórakoztató barát és nagyszerű, hűséges társ. Ismeretségi köre igen nagy, bár jó barátja kevés van. Döntéseidben gyakran téved, néha nem ismeri fel (vagy csak későn) az igaz értékeket az emberekben.

A Patkány-nők:
Már igen korán kiválasztják azt a férfit, akit azután egy életre akarnak, s ha lehet; el sem engedik őket többé. Néha azonban ez a választásuk is elhamarkodott, és ilyenkor, ha a szerelemben csalódnak, akkor nem harcolnak új szerelemért, partnerért, hanem gyakran teljesen visszavonulnak, feladják álmaikat. Ha társuk megértő, akkor teljes szerelemmel, szenvedéllyel képesek szeretni, elkényeztetik, gyengédséggel veszik körül. Jellemző a Patkány hölgyre az érzékiség, és az is, hogy igazi, kellemes otthont képesek teremteni választottjuknak: nagyon jó társak. Ha birtokolnak valakit, nem szívesen válnak meg tőle, s ha ez mégis megtörténik, lelkük békéje, egyensúlya felbillen.

A Patkány-férfiak:
Vonzók, kedvesek, ügyesek, kitűnő társasági emberek. Olyanok, amilyeneket a nők kedvelnek, még akkor is; ha külsőleg nem valami vonzóak; mert a kedvességük; jókedélyük így is vonzóvá teszi őket: hangjuk kellemes, szeretnek jókat nevetni, sokat és szívesen beszélnek.