Bevállalósoknak: karaokeparti

Vágólapra másolva!
Többször is remekül szórakoztál már a karaokebárban küzdő amatőr énekeseken, így amikor barátnőd jóvoltából egy ilyen helyen találod magadat, több mint kínosnak ítéled a szituációt. Ciki, vagy nem, ez van. De jó, hogy van.
Vágólapra másolva!

Hétfőn elindul a szokásos heti robot, szerdát mutat a naptár, de már úgy érzed, hogy az összes tartalék energiádat felemésztették a mindennapok. Kész vagy, a végét járod, s éppen azon kezded emészteni magadat, hogy melyek azok a dolgok, amikre ma sem jutott időd, amikor megcsörren a telefonod. A barátnőd az, aki ellentmondást nem tűrően kijelenti, hogy negyed óra múlva nálad lesz, s bevetitek magatokat az éjszakába. Mi, hogy te? Szerdán, éjszaka? Na, az teljességgel lehetetlen. Ez az érzésed akkor hág a tetőfokra, amikor egy belvárosi karaokepartin találod magad.

Eszedbe jutnak azok az éjszakák, amikor barátaiddal karöltve előszeretettel röhögted ki azokat, akik egy-egy ilyen bárban próbálgatták nem éppen bársonyosnak vélt hangjukat, illetve nem létező előadói vénájukat. Éppen ezért a vártnál is kínosabban érzed magadat, a szíved egyre gyorsabban ver, zavarban vagy, de megnyugtat a gondolat, hogy ezt majd a lelkiismereteddel tisztázod, így kicsit enyhül a gyomorgörcs.

Káosz a fejben

Ági néni - a rendkívüli pedagógiai érzékkel megáldott énekkarvezető - képe ugrik be, aki csupán 45 ember előtt kér meg arra, hogy amennyiben tovább szeretnéd erősíteni az énekkart, csak és kizárólag tátogással tedd azt, de ez a kép gyorsan eltűnik. Helyére a nővéred esdeklő arca kerül, aki könyörögve kér és mindent megígér azért, hogy végre befogd a szádat és elhagyd a fürdőszobát. Ja, a kettő között idétlen japánok vigyorgó feje és rettenetes angol kiejtéssel előadott amerikai számok dallama is felüti fejét, de ezen már tényleg nincs energiád agyalni.

Míg az emlékek hadával küzdesz, a többiek kirendelik az első kört. Alkohol, na, az most mint éhezőnek a falat kenyér. Miközben türelmetlenül várod a belépőitalodat, egy műsorvezetővé avanzsált srác megpróbál az ekkor még igencsak unottnak vélt társaságra egy kis hangulatot erőltetni. Helyes. A mellette lévő kisegítő szépség már kevésbé szimpatikus, szótlanul, rutinos arccal vizslatja a tömeget. A jelentkezők közül mindenki magához veszi a repertoárt. Van itt minden: örökzöldektől, a cigánynótákon át Britney Spearsig. Izgatottan zakatol tekinteted a sorok között, és reménykedsz, valahogy csak átvészeled majd ezt az éjszakát éneklés nélkül.