Bazi nagy baráti hétvége

Vágólapra másolva!
Közös hétvége a nagyobb baráti társasággal? Isteni szerencse, ha megúszod a több hónapos előkészítés utáni kötelező kavarást és nyavalygást. Leteszteltük egy haveri társaság összetartó erejét.
Vágólapra másolva!

Kísérletünk résztvevői idestova tizenöt éve tartanak össze jóban és ritkábban rosszban. "A páros", "B páros", "C páros" és "D páros" nőnemű tagjai még együtt érettségiztek, így váltak később jó barátnőkké, néha vetélytársakká, ideig-óráig meg ellenségeké. Fiúk jöttek, srácok mentek, néhányukból pedig mára úgynevezett állandó partner (értsd: "pasim", "barátom", "kedvesem", "párom", "vőlegényem", esetleg "férjem") lett.

Az egész csapat hiánytalan létszámmal utoljára B páros új házikójának felavató ünnepségén gyűlt össze, húsvétkor. Ekkor merült fel C páros hímjének zseniális ötlete, miszerint kedvenc együttesük koncertjére látogassanak el a közeli Prága városába, úgy június eleje tájt.

Menjünk, csináljunk valamit!

Az indítványt egyhangú helyesléssel fogadták barátaink, bár B-éket kissé zavarta a tény, miszerint a figyelem már nem mozaikmintás jacuzzijuk felett körözz tovább, mert a társaságban hirtelen felütötte fejét a nosztalgiázás.

D-ék nőtagja felelevenítette, milyen jól is nézett ki, amikor a kedvenc együttesük egyik régi fellépésén belebotlott C páros férfitagjába. Válaszképpen C páros nőneműje kifejtette, hogy D nőnemű akkoriban fűvel-fával, sőt még lánnyal is. Ám ezt a történetet már mindannyian jól ismerték, ezért A-ék visszakanyarították a társalgás fonalát a tervezendő hétvégére, és nekiláttak terveket szőni.

Hogy ugye akkor már ne csak két napra menjenek, hanem legalább négyre, és a program tartalmazzon némi városnézést, pub- és üzletközpont-látogatást is. De B-ék erre azonnal kiselőadásba kezdtek saját virágzó vállalkozásuk fontosságáról, no meg önnön személyük nélkülözhetetlenségéről. Ám A-ékat ennél keményebb fából faragták, így tántoríthatatlanul és kitartóan terelték a társaságot a prágai mini-szabi és koncert felé.

Forrás: PhotoDisc

Eredményképpen a csapat közösen kitűzte az indulás, valamint érkezés időpontját, majd rávetették magukat a világhálóra, hogy megfelelő szállás és kvártély után kutakodjanak.

"Menjünk, de én nem alszom akárhol"

Ekkor kezdődött a Street Fighter-hez hasonlatos körmérkőzéses küzdelem. A harcban természetesen mindenkinek megvolt a saját fegyvere. B páros hatalmas vagyonnal és zsíros bankszámlával kardozott, C-ék jobb híján pótolhatatlan nyelvtudásukkal és "az egészet mi találtuk ki" kezdetű mondatokkal hadakoztak. "A" csapat magáénak tudhatott két egészen kiskorút, kiknek elhelyezése több mint szervezést igényelt. D-ék pedig pszichés zavarokkal (értsd pánikroham, depresszió, párterápia) felszerelkezve ágáltak a minden igényt kielégítő, sokcsillagos hotelek mellett.

A harcosok végül többórás szócsata után lefoglalták szálláshelyüket és megrendelték koncertjegyeiket, majd ki-ki nyugovóra tért saját külön kis fészkében.