A vaníliaillat segíti a fogyókúrát

Vágólapra másolva!
Brit kutatók szerint az édességfüggők egyik hatékony segítsége lehet a vanília, mivel ez az illat segít megfékezni a csokoládé utáni mérhetetlen vágyat. Bár a hatás folyamatát még nem ismerik, de konkrét eredményeik már vannak.
Vágólapra másolva!

A St. Georges kórház orvosai szerint a vaníliaillat segítheti a fogyókúrát, bár a folyamat okát még egyelőre nem ismerik. Ennek ellenére még az idén piacra akarnak dobni egy vaníliatapaszt, amely eddigi kísérleteik szerint hatékony ellenszere lehet a nassolás utáni kényszernek.

Az orvosok az elmúlt hetekben több tucat kísérletet végeztek, az alanyoknak több napig a tenyerük belső felén kellett hordaniuk egy vaníliaillatot árasztó tapaszt (amelyet a kutatók szabadalmaztatni szeretnének a közeljövőben). A kísérletben részt vevők eleve fogyókúrázni akartak, így önként vállalták a próbát, és az esetek jelentős részében sikerrel is jártak, az illatterápiának köszönhetően jelentősen csökkent a csokoládé utáni vágyuk, és kevesebbet ettek minden nap.

Bár a kutatók még nem tudnak pontos magyarázatot adni a jelenségre, véleményük szerint a vanília aromája csökkenti az étvágyat befolyásoló szerotonin kiválasztását, így ennek köszönhetően a fogyókúrázni kívánó ember kevésbé gondol az evésre egész nap. A kutatásokat tovább folytatják, és még talán idén a boltokba kerülhet a vaníliás tapasz mint korszakalkotó fogyókúrás módszer.