Páros fogyiprogram az interneten

Vágólapra másolva!
A karácsonyi ünnepek előtt újra indul a HáziPatika.com internetes fogyókúra-programja. A november 15-én tizennegyedik alkalommal kezdődő ingyenes program új menüsorokkal gazdagodott, és tudva, hogy a siker mennyire függ attól, hogy van-e társa annak, aki önfegyelmet, és kitartást igénylő vállalkozásra szánta el magát, most páros részvételre is hívják a fogyni vágyókat.
Vágólapra másolva!

A karácsonyi ünnepek közeledtével sokkal jobban odafigyelünk az alakunkra. Sokan szeretnénk fogyni az ünnepi vendégségek sokasága előtt. A testsúlycsökkentés nem egyszerű dolog. Hol az elhatározás, hol az akaraterő, hol pedig a segítség hiányzik hozzá. Sokak számára csak egy kis bátorítás szükséges, a közösség jótékony összetartó ereje, mely segítséget ad a célok eléréséhez. A program idei különlegessége, hogy a párosan fogyókúrázókat értékes nyeremények is várják.

A program teljesen ingyenes, nem kell mást tenni, csak november 15-ig regisztrálni. A programra bejelentkezett látogatók személyes fogyókúrás programlapot kapnak, melynek segítségével nyomon követhetik súly- és egyéb méretváltozásaikat. A programtábla kitöltésével megkapják heti, pontos kalóriaértékekkel és receptekkel ellátott étrendjüket, továbbá a Norbi által összeállított, képekkel illusztrált mozgásprogramot. A fogyni vágyók öt különböző menüsorból választhatnak, de gondolva a rendszeresen visszatérő látogatókra a ráérős, a sietős és a vegetáriánus menüsorok teljesen új receptekből állnak.

A ráérős menüsor azoknak szól, akiknek több idejük van (napközben) sütni-főzni, így bonyolultabb ételeket is el tudnak készíteni, a sietős azoknak, akiknek kevesebb az idejük, leginkább délután vagy este érnek rá, és egyszerűbb módon, élelmiszerüzletben, büfékben kapható alapanyagokból, ételekből szeretnék összeállítani étrendjüket. A harmadik menüsor vegetáriánus étrendet tartalmaz, hogy azok is megtalálhassák a számukra megfelelőt, akik hús nélkül képzelik el étrendjüket. A negyedik menüsor azoknak készült, akik vércukor-problémákkal küszködnek vagy orvosuk már felhívta figyelmüket kezdődő cukorbetegségükre.
Fontos elmondani, hogy tablettás vagy inzulinos kezelésre szoruló cukorbetegek, valamint a pontosan meghatározott szénhidráttartalmú étrendet tartók ne válasszák a programot, hiszen nekik minden esetben egyéni tanácsadásra van szükségük. Az ötödik menüsor a tejcukor-érzékenyeknek készült, hiszen sokan vannak közülünk, akiknek gondot okoz a tej fogyasztása a benne lévő tejcukor miatt. Nekik ajánlják a legújabb étrendet, amely nem tartalmaz tejcukrot, így panaszokat sem okozhat, azonban figyelembe kell venni, hogy az érzékenység szintje egyénenként változó lehet.

A menüsorokhoz szükséges hozzávalók beszerzésének megkönnyítésére minden étrendnél megtalálható és kinyomtatható a heti nyersanyagszükséglet, tehát a bevásárló lista összeállításával sem kell törődni. A résztvevők az öt hét során e-mailben is kapnak üzeneteket, nehogy lekéssék a következő hét programját, vagy lemaradjanak a fogyókúrás program többi fontos részéről. A program az előző évekhez hasonlóan most is öt héten keresztül tart, és hetente egy kiló biztos fogyást ígérnek a szervezők.

Az oldalon a fogyókúrázók külön kluboldalon cserélhetik ki tapasztalataikat, miközben az oldal szerkesztői a nekik szóló hírlevélben bíztatják őket, és arról is szakavatott tájékoztatást kapnak, hogy mi játszódik le a szervezetükben a diéta adott szakaszában.