Fogyózz az ősz gyümölcseivel!

Vágólapra másolva!
Az ősz igazán gazdag ízletes gyümölcsökben, bár sajnos magas cukortartalmuk miatt a fogyókúrázóknak célszerű kerülni őket. Mégsem kell megrémülni, van megoldás! Segítünk a diétázóknak, összeállítottunk egy mintaétrendet, amelyből nem hiányzik sem a szőlő, sem a szilva, sem az őszibarack, mégsem haladja meg a napi energiabevitel az 1200 kalóriát.
Vágólapra másolva!

Diétánkban nincsen bonyolult recept, egyszerű, ám változatos ételeket kínálunk hétfőtől vasárnapig. Pénteken tiszta gyümölcsnapot tartunk, szőlővel és folyadékkal. A szőlőben szinte minden, a szervezet számára fontos tápanyag megtalálható. Jó káliumforrás, és sokféle ásványi anyagot (vas, magnézium, réz, cink, szelén) és vitamint (az összes B-vitamint, valamint C-vitamint) is tartalmaz, bár a káliumon kívül a többi mikrotápanyagból csak kisebb mennyiséget. A gyümölcs, de különösen a frissen préselt szőlőlé nemcsak az emésztést segíti, hanem hatékony idegerősítő, feszültségoldó és regeneráló táplálék is egyben. A szőlő alacsony energiatartalma mellett (100 grammban 74 kcal) 80%-ban tartalmaz vizet és rosttartalma is említésre méltó, így minden fogyókúránál, tisztítókúránál használható. A szőlő magját is együk meg, rágjuk szét, mert a magban található olaj nagyon egészséges, pl. a fiatalság megőrzését segítő E-vitaminban gazdag.
Fogyj velünk korszerűen és egészségesen, hiszen ez a hosszú távú siker titka.

Hétfő

Reggeli: mozzarellás melegszendvics (korpás kenyér 5 dkg, mozzarella sajt 5 dkg, paradicsom 10 dkg, margarin - 35%-os), zöldpaprika 15 dkg

Tízórai: alma 15 dkg

Ebéd: pulyka hamburger (pulykamell 10 dkg, fél tojás, vöröshagyma 5 dkg, étolaj 10 ml /kontakt grillben sütéshez/, borsikafű, rozmaring, só, majoránna)
spanyol zöldbabsaláta (zöldbab 15 dkg, póréhagyma 1 dkg, paradicsompüré 30 ml, étolaj 5 ml, édesítőszer, citromlé, petrezselyem és zellerzöld)

Uzsonna: szőlő 15 dkg

Vacsora: korpás húskrém (csirkemell 5 dkg, zabkorpa 0,5 dkg, kefir 15 ml, vöröshagyma 0,5 dkg, borsikafű, vasfű, só, petrezselyem), barna kenyér 5 dkg
paradicsomsaláta (paradicsom 15 dkg, bazsalikom, őrölt bors, só)

Kedd

Reggeli: almás-fahéjas müzli (alma 13 dkg, zabpehely 0,5 dkg, zabkorpa 0,5 dkg, búzacsíra 0,5 dkg, tej - 1,5%-os 200 ml, édesítőszer, citromlé, fahéj)

Tízórai: szőlő 15 dkg

Ebéd: csontleves (csont 10 dkg, sárgarépa 3 dkg, petrezselyemgyökér 3 dkg, zeller 0,5 dkg, karalábé 0,5 dkg, vöröshagyma 0,5 dkg, paprika 1 dkg, paradicsom 0,5 dkg, borsikafű, gyömbér, szerecsendió virág, só)
zöldséges tojáslepény (tojás 2 db, tej -1,5%-os 20 ml, sárgarépa 1 dkg, zöldborsó 1 dkg, étolaj 10 ml, só, szerecsendió, petrezselyem), héjában sült burgonya 20 dkg

Uzsonna: őszibarack 15 dkg

Vacsora: kukoricasaláta (kukorica 10 dkg, mini virsli 5 dkg, kefir 50 ml, snidling, mustár, só, borsikafű, édesítőszer), korpás kifli 1 db

Szerda

Reggeli: kapros túrókrém (félzsíros túró 4,5 dkg, kefir 10 ml, kapor, só) zöldpaprika 10 dkg, barna kenyér 5 dkg

Tízórai: szilva 15 dkg

Ebéd: töltött padlizsán (padlizsán 25 dkg, barna rizs 2 dkg, csirkemell 6 dkg, vöröshagyma 0,5 dkg, fél tojás, olaj 5 ml, petrezselyem, só, borsikafű), szőlőlé 2 dl

Uzsonna: körte 15 dkg

Vacsora: Hawaii-szendvics (barna kenyér 5 dkg, margarin - 35%-os 1 dkg, pulykafelvágott 4 dkg, ananász 3 dkg, Óvári sajt 2 dkg)