Őszi méregtelenítés

Vágólapra másolva!
Legtöbben engedtünk a nyár, a nyaralás csábításának, és nem álltunk ellen a strandon a fagyinak vagy a sajtos-tejfölös lángosnak. Nincs is ezzel semmi baj, a nyári szabadság nem a szabályok szigorú betartásáról szól, hanem sokkal inkább energiagyűjtésről, jókedvről, önfeledt pillanatokról. Ha sikerült elegendő erőt gyűjteni, akkor kezdd az őszt egy méregtelenítő kúrával. Szervezeted meghálálja, ha újult erővel vágsz neki az ősz és a tél immunrendszert próbáló időszakának.
Vágólapra másolva!

A méregtelenítő kúra a szervezet részleges vagy teljes megtisztítását jelenti, attól függően, mennyi időt szánsz rá. A néhány napos kúra is lehet hasznos és eredményes, hiszen az emésztőrendszer, a máj megpihenhet, nincs kitéve folyamatos terhelésnek. De természetesen a hosszabb kúrák jóval hatékonyabbak, és jótékony következményük is hosszabb ideig tart. Nemcsak az emésztőszervek pihennek, de az egész szervezet részt vesz a tisztulási folyamatban, megszépül a bőr, fényesebb lesz a haj, a savasodás és a salakosodás okozta kellemetlen tünetek enyhülnek, vagy akár meg is szűnnek teljesen. Kilókban is mérhető természetesen az eredmény, bár nem ez a legfontosabb, de nyilván sokkal kellemesebb a közérzet, ha nem puffadtak a bokák, a nadrág sem szorít annyira deréktájon. Az elsődleges és legfontosabb eredmény azonban a vitalitás, az energiaszint növekedése.

Arra persze ne gondolj, hogy egy méregtelenítő kúra megszabadít az évtizedek alatt felszedett kilóktól, a helytelen táplálkozás salakjától. Viszont kiváló apropó arra, hogy tudatosabban táplálkozz utána, hiszen ha már adtál egy esélyt a szervezetednek, akkor igazán kár lenne visszatérni a régi rossz szokásokhoz. A tisztító kúra egy első lépés lehet az életmódváltás nem könnyű folyamatában, de jelentős és nagyon hatékony lépés. Mintha egy nagyszerű ugrással a második emeletre jutnál fel, az elsőt hatalmas lendülettel kihagyva. Az persze az egyéni életmód függvénye - hogy az emeletes ház példájánál maradjunk -, hogy kinek hány emeletet kell megmásznia, csak tízet, vagy éppen ötvenet.