Télen is kényeztessük lábainkat!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Egy átlagember naponta két-háromezer lépést tesz meg. Mivel általában városban élünk, kemény aszfalton tesszük ezt, nem csoda, ha megsínyli a talpunk.
A láb szépítése nem is olyan nagy feladat. Amerikában a legújabb divat a lábujjak zsírleszívása. Valószínűleg fölösleges szépészeti beavatkozás, hiszen annyi kellemes módszer közül választhatunk. Ha nem csak kellemes, de luxus lábápolásra vágyunk, keressük az illóolajos, gyümölcsös termékeket. Kezdjük lábáztatással, a vízbe aromaterápiás olajokat cseppentve. A radírozáshoz bergamottolajjal illatosított sót használjunk. A méz-, a paradicsom- és a mandulatartalmú pakolások megfelelően regenerálják a lábat.

Időnként érdemes felkeresni reflexológus-masszőrt. Ilyen képesítéssel sok pedikűrös is rendelkezik. A talp megfelelő reflexzónáinak masszírozásával szervezetünk méregtelenítését is elérhetjük. Különösen száraz, megviselt lábra a pedikűrösök szívesen alkalmaznak meleg, parafinos dunsztkötést áztatás előtt. Ha sem pedikűröshöz szaladni, sem drága ápolószereket vásárolni nem akarunk, nézzünk körül a konyhában. Lábradírt készíthetünk 1 kanál tengeri sóból, fél citrom levéből, két kanál olívaolajból és pár csepp, kedvünk szerint kiválasztott illóolajból.
Ügyeljünk arra is, hogy megfelelő cipőt válasszunk. Kényelmes, minőségi bőrből készült cipőt, csizmát érdemes vásárolni. Így elkerülhető a bőrkeményedés is, amely sokszor azért alakul ki a talpon, mert a rossz cipőben rossz a láb terhelése, és a szervezet "védekezik" a bőrkeményedések növesztésével.