Egész nyáron vár a futószerviz!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az egyes helyszíneken jelenlévő futóedzők segítséget nyújtanak a futás elkezdésében, illetve a haladók számára a további fejlődéshez. A közösen végzett edzés során - melyhez bárki ingyenesen csatlakozhat - az edzők felmérik az egyedi futótechnikát és edzettségi szintet, és ennek megfelelően látják el hasznos tanáccsal a futás szerelmeseit. A futószerviz helyszíneire ellátogatóknak arra is lehetőségük van, hogy a helyes bemelegítési és futási technika elsajátítása mellett felkészüljenek a hamarosan induló őszi futószezon sporteseményire.

A Nike által útjára indított Bowerman futószerviz immár második éve várja az érdeklődőket Budapest futók által kedvelt pontjain. A kezdeményezés hátterében az áll, hogy a tapasztalatok szerint a futók egy jelentős része annak ellenére, hogy rendelkezik a futás egyik legfontosabb "eszközével", a kitartással és akaraterővel, sajnos nem megfelelő technikát és cipőt használva gyakran a sportolási forma kedvezőtlen hatásaival szembesül.

Sokan nincsenek tisztában azzal, mennyire befolyásolja a sportolás eredményét az alapos bemelegítés, a megfelelő táv és tempó beállítása, vagy a lábhoz és a talajviszonyhoz alkalmazkodó cipő helyes megválasztása. Mindezek helyes alkalmazásával elkerülhetők a futás során vagy utólagosan jelentkező esetleges panaszok, sérülések, mint például a korai kifáradás, a lábgörcs, a bokarándulás vagy akár a gerincbántalmak.

Helyszínek:
Normafa - Síház (tel.: 30/210-2324)
Római part - Pünkösdfürdői hajóállomás (tel.: 20/464-6281)
Zugló - Szabadidő Centrum, Csömöri út (tel.: 30/962-7324)
Csepel - Önkormányzati Sporttelep, Hollandi út (tel.: 30/257-8583)

Edzési időpontok:
Kedd: 17.30 - 19.00
Szombat: 9.00 - 10.30