Női futónap és mozgásfesztivál a Városligetben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A szombati, május 3-i programok 12 órakor kezdődnek. A futóversenyt kiegészítő mozgásfesztivál keretében számos egyéb műfajban is kipróbálhatják magukat a vállalkozó kedvű hölgyek. Lesz kalandvár, százjáték utca, ugróasztal, golf, kosárlabda, görkorcsolya-oktatás, valamint számos bemutató szórakoztatja majd a Városligetbe, a Petőfi Csarnok melletti rétre kilátogató érdeklődőket.

Az esemény fő programja ezúttal is a Budapest Sportiroda hagyományos, kizárólag nőknek meghirdetett futóversenye lesz. Az idei év újdonsága, hogy a megszokott 4 kilométeres táv mellett lesz 6,5 kilométeres futás és 1,5 kilométeres gyaloglás is. A gyaloglók mezőnye, valamint a babakocsis anyukák 13 órakor rajtolnak. A 4 kilométeres távon két csoportban indítják a hölgyeket: a 13 óra 45 perckor induló mezőnybe főként iskolásokat várnak, őket 1 órával később követik a felnőttek. A leghosszabb, 6,5 kilométeres távon pontban 16 órakor dördül el a rajtpisztoly.

A nevezési díj április 30-ig 900-1100 forint, május 3-án a helyszínen pedig versenyszámtól függően 1100-1500 forint közötti összeget kérnek a szervezők. A nevezési díjakért minden induló emblémázott pólót és ajándékcsomagot kap. Bővebb információ a Budapest Sportiroda (06-1) 273-0939-es telefonszámán kérhető.