Fizet a kórház Dennis Quaidéknek

Vágólapra másolva!
Dennis Quaid, amerikai színész és felesége 750 ezer dolláros kártérítésben állapodott meg azzal a Los Angeles-i kórházzal, ahol újszülött gyermekeik kezelésekor túladagolták a vérhígítót, így a kisbabák napokig életveszélyben voltak.
Vágólapra másolva!

Dennis Quaid amerikai színész, a Nyolc tanú című film egyik főszereplője és felesége, Kimberly 750 ezer dolláros kártérítést kapnak, amiért tavaly, a Los Angeles-i Cedars-Sinai Orvosi Központban születésükkor túl nagy dózis vérhigítót kaptak az ikergyermekeik.

Két héttel az után, hogy Quaid ikrei - Thomas Boone és Zoe Grace - megszülettek, a kórházban az előírtnál nagyobb mennyiségű Heparin nevű vérhígítót kaptak, ezért napokig életveszélyben voltak - szerencsére a babák azóta felépültek és egészségesek.

"A megállapodás a felek és jogi képviselőik közötti hosszas tárgyalások eredménye, de mindvégig az volt a cél, hogy elkerüljék az évekig tartó pereskedést, a magas költségeket és a bizonytalanságot"- hangzott az ítélet a Los Angeles-i bíróságon.

A kórházat egyébként a kaliforniai népegészségügyi szolgálat is megbírságolta 25 ezer dollárra, gondatlanság miatt, amit az "intézmény természetesen kifizet majd, és kész mindenben együttműködni a hatóságokkal" - áll a Cedars-Sinai Orvosi Központnak az esettel kapcsolatos közleményében. Az egészségügyi intézmény azóta bocsánatot kért a Quaid családtól, hozzátéve, hogy lépéseket tesznek a személyzet munkájának javításának érdekében.

Az 51 éves színész egyébként pert indított a Heparin nevű vérhígító gyógyszer gyártója ellen is, amiért a felnőtt és gyermek adagokat hasonló színű fiolákba csomagolják, és így azok könnyen összetéveszthetők.