Gwyneth Paltrow megbánta, hogy szőrmében pózolt

Vágólapra másolva!
Gwyneth Paltrow Oscar-díjas amerikai színésznő egy rendezvényen elmondta: mélységesen megbánta, hogy egy reklámban valódi szőrmét viselt. A híresség azonban arra hivatkozott, hogy a fotózáson dolgozó stylist nem szólt neki arról, hogy nem műszőrme lesz a ruhája.
Vágólapra másolva!

Gwyneth Paltrow Oscar-díjas amerikai színésznő, a Szerelmes Shakespeare főszereplőnője egy rendezvényen bocsánatot kért a PETA képviselőitől, és elmondta: mélységesen megbánta, hogy egy reklámfotózáson valódi szőrmét viselt.

A PETA még augusztusban írt éles hangú kritikát a színésznőről, mert az valódi szőrméből készült keppet viselt a Tod's cég reklámfotózásán.

"Már egyáltalán nem viselek szőrmét, és azt az egy alkalmat is nagyon megbántam" - mondta Paltrow egy rendezvényen Dan Mathews-nak, a PETA alelnökének. "Azon a fotózáson is egy félreértés áldozata lettem. Egész nap dolgoztunk, és rengetegszer kellett átöltöznöm. Amikor a stylist a vállamra terített egy szőrmestólát, azt hittem, hogy műszőrme. Nem kérdeztem meg, és nagyon megdöbbentem, amikor kiderült az igazság, ráadásul, eszembe sem jutott, hogy ez lesz a kampány fő fotója."

Paltrow azt is hozzátette, hogy tudja, a "magyarázata nem a legmegfelelőbb", de reméli, hogy a PETA tagjai és támogatói megértik őt.

Legutóbb Kate Winslet keveredett hasonló helyzetbe: ő a Vanity Fair magazinban pózolt egy szőrmeszőnyegen, de nem tudta, hogy valódi, nem pedig műszőrme. A magazin később bocsánatot kért a félreértésért.

Paltrow - aki az egészséges életmód elkötelezett híve, és évek óta a makrobiotika elvei szerint él - azt is elmondta, hogy szerinte a PETÁ-nak nem a szőrmeipar elleni küzdelemre, hanem a vegetáriánusság népszerűsítésére kellene helyeznie a hangsúlyt.

"Mindenképpen meg kell tanítanunk a gyerekeinknek, hogy a húsmentes élet a legjobb, nemcsak a testünk, de a környezetünk számára is" - mondta a színésznő.