Botrányos videó Amy Winehouse-ról

Vágólapra másolva!
Botrányos videót hozott nyilvánosságra egy brit napilap Amy Winehouse-ról: az énekesnő kábítószert fogyaszt és nyugtatókról is beszél a felvételen.
Vágólapra másolva!

Amy Winehouse, Grammy-díjra jelölt énekesnőnek a karrierje és a szabadsága is veszélybe került, miután egy brit lap nyilvánosságra hozott egy felvételt, melyen Winehouse kábítószert fogyaszt - a rendőrség már tervezi a kihallgatását, és az sem biztos, hogy részt vehet a Grammy-gálán.

A Sun magazin birtokába jutott felvételen az énekesnő porrá tört Ectasyt és kokaint vesz be, cracket szív, és arról is beszél, hogy korábban hat nyugtatót vett be, hogy "egy kicsit helyreálljon".

"Ha megkapjuk a teljes felvételt az újságtól, azonnal megvizsgáljuk, és azt is fontolóra vesszük, milyen jogi lépéseket kell tennünk" - nyilatkozta a botrány kirobbanása után a brit rendőrség szóvivője.

A felvételeknek súlyos következményei lehetnek Winehouse karrierjére nézve is: esély van arra, hogy kitiltják az Egyesült Államokból, így nem vehet részt a Grammy-díjátadón, annak ellenére, hogy hat díjra is jelölték. Az énekesnő lemezkiadója - bár arról nem voltak hajlandóak nyilatkozni, mennyire teszi kockára Winehouse szerződését a videó - kijelentette, hogy "ez már túl sok", és "nagyon rossz példa Amy fiatal rajongóinak".

A videó részlete



Amy Winehouse apja viszont kifejezetten "hálás" a magazinnak, miért nyilvánosságra hozta a videófelvételt.

"Ez a sokkoló videó lehet a megoldás a problémákra, hiszen többet nem lehet letagadni, hogy Amynek drogproblémái vannak" - jelentette ki Mitch Winehouse. "Talán ez a legjobb dolog, ami valaha történt vele az életben."

Winehouse mindezek ellenére nem megy elvonókúrára; bár rendszeresen látogat egy specialistát, arra nem hajlandó, hogy hosszú időre bevonuljon egy rehabilitációs klinikára.

Szakértők szerint Winehouse karrierjére kifejezetten jó hatással lehet a felvétel, de csak abban az esetben, ha sikerül megszabadulni a drogfüggőségétől.

"Lehet, hogy Amy karrierje hasonlóképpen alakul, mint Kate Mossé" - mondta egyikük. "Mosst 2005-ben fotózták le kábítószerezés közben, azóta leszokott, és nagyobb sztár lett, mint valaha is volt."