Gyilkosként ábrázolta egy művész Mosst és Dohertyt

Vágólapra másolva!
Egy brit művész számítógépes technikával Anglia leghírhedtebb sorozatgyilkos párjává alakította át Kate Moss topmodellt, és volt szerelmét, Pete Doherty zenészt. AZ alkotó szerint a két híresség a tökéletes kombinációja "az ismertségsek és a szégyennek".
Vágólapra másolva!

Egy angol képzőművész, Robert Young számítógépes technikával átalakította Kate Moss topmodell és Pete Doherty zenész - a botrányairól elhíresült egykori szerelmespár - fotóit, így azok megszólalásig hasonlítanak két, hatvanas évekbeli sorozatgyilkosra, Myra Hindley-re és Ian Bradyre.

Young szerint az alkotás "élete főműve", amely megmutatja a "hírnév és a szégyen tökéletes kombinációját".

Forrás: [origo]

Myra Hindley és Ian Brady



"Az arany és ezüst háttérre nyomtatott képek azt az önpusztítást jelképezik, amely Nagy-Britannia hírességeinek hedonista életmódjával együtt járnak" - nyilatkozta Robert Young.

A képeket egy művészeti vásáron mutatták be; a látogatók többsége meg volt győződve arról, hogy az eredeti gyilkosokat látja a képeket.

Forrás: [origo]

Kate Moss és Pete Doherty



A Moors-gyilkosságok elkövetői öt gyereket gyilkoltak meg - megihlették többek között a Sex Pistols, a Smiths és a Manic Street Preachers zenekarokat, több regényírót és költőt, a történetüket pedig filmekben is feldolgozták. Myra Hindley portréját egy másik festő is újraértelmezte: kisgyermekek tenyerének lenyomatából készített mozaikot a fotó alapján.