Furcsa szobor készült Kate Mossról

Vágólapra másolva!
Ahogy nemrég Britney Spears is megihletett egy fiatal szobrászt, most Kate Moss is múzsaként hatott Marc Quinnre, aki elhatározta, hogy ötdarabos életnagyságú szoborsorozatot készít a topmodellről. Az első darab már el is készült, egészen egyedi formában ábrázolja Kate-et.
Vágólapra másolva!

Minden paparazzo álma lenne egy olyan fotó Kate Mossról, ahol alsóneműben jógázik éppen, de a leskelődés helyett csak a művészi ábrázolást kaphatták lencsevégre. Marc Quinn ugyanis elhatározta, hogy egy különleges szoborsorozatot készít a modellről, amelynek első darabját most mutatták be Hollandiában. Külön érdekesség, hogy maga Kate is modellt állt az alkotási folyamat során, igaz, a nyakatekert jógapózban látható figurát nem tudta megcsinálni, ehhez egy hasonló testi adottságokkal rendelkező modellt keresett a művész.

Az első szobor a Sphinx nevet kapta, amely a művész szerint tökéletesen tükrözi Kate egyéniségét: "Ő számomra olyan, mint egy egyiptomi szfinx. Egy rejtély. Van valami megfoghatatlan titok benne, amitől elindul az ember fantáziája. Korunk egyik meghatározó, mindenütt jelen levő ideálja Kate, amelyet érdemes megformázni szobornak is."

Quinn korábban egy mozgássérült művészről, Alison Lapperről készített szobrot, amely szintén óriási érdeklődést váltott ki, jelenleg a londoni Trafalgar Square-en található az alkotás. Kate sem először inspirál művészeket, korábban már készült róla egy portré, Lician Freud festő örökítette meg a modell egyedi szépségét, aztán közel négymillió fontot is keresett vele, csak úgy mellékesen. Kate Moss tehát jövedelmező múzsa, így nem lenne meglepő, ha hamarosan újabb művészek jelentkeznének róla készült alkotásokkal.