Évek óta beteg Steven Tyler

Vágólapra másolva!
Steven Tyler, az Aerosmith együttes frontembere csak most vallotta be, hogy évek óta egy gyógyíthatatlan májbetegségben, hepatitisz-C-ben szenved.
Vágólapra másolva!

Steven Tyler, az Aerosmith együttes énekese egy nemrég készült interjúban bevallotta, hogy több mint három éve egy nagyon komoly májbetegségben, hepatitisz-C-ben szenved. "Eddig hallgattam róla, de most itt az ideje, hogy megmondjam az igazságot. Több mint három éve beteg vagyok, de szerencsére nincsenek tüneteim. A vírus azonban most is a szervezetemben van" - mondta a rockzenész.

Tyler azt is elmondta az Access Hollywood című műsornak adott interjúban, hogy valószínűleg sokkal korábban kapta el a betegséget. "Ez a betegség a vérrel terjed, használt tűktől meg hasonlóktól. És én régen elég zűrös életet éltem, fogalmam sem volt arról, hogy akár bele is halhatok" - nyilatkozta az énekes, aki hosszú ideig küzdött alkoholizmussal és drogproblémákkal.

"Három évvel ezelőtt, amikor az egész kiderült és diagnosztizálták nálam a betegséget, az orvosom tanácsára egy nagyon komoly gyógyszeres kezelésen vettem részt" - mondta Tyler. - "Borzasztó időszak volt, rettenetesen fájt. Volt olyan, hogy arra ébredtem az éjszaka közepén, hogy dől a vér az orromból. Ez is a gyógyszerek mellékhatása volt. De szerencsére kiálltam a próbát, és most jól vagyok."

Az egyetlen dolog, amin nem tudtak segíteni az orvosok, az az 58 éves zenész párkapcsolata volt: tizenhét évig tartó házassága Teresa Barrick divattervezővel tavaly válással végződött.

A hepatitisz-C vírussal a becslések szerint több, mint százmillió ember fertőzött világszerte. Nagyon nehéz felismerni, és ha nem kezelik megfelelően, akár májzsugorodáshoz és rákos megbetegedésekhez is vezethet. A hírességek közül legutóbb Pamela Andersonról, a Baywatch című sorozat egykori főszereplőjéről derült ki, hogy ugyanebben a betegségben szenved: ő a férjével, Tommy Lee rockzenésszel közösen használt tetoválótűtől kapta meg a vírust.

"Rengeteg olyan ember van, aki szintén fertőzött, és nem tud róla" - mondta Steven Tyler az interjú végén. - "mindent megteszek azért, hogy felhívjam a figyelmet erre a betegségre."