McCartney gyors válást akar

Vágólapra másolva!
Sir Paul McCartney minél hamarabb le akarja zavarni válását  Heather Millsszel, és ezért még egy kisebb összeget is hajlandó felajánlani a feleségének - a közös gyerekükért cserébe.
Vágólapra másolva!

Az egykori Beatles-tag, Paul McCartney és felesége, a modell, Heather Mills múlt héten jelentették be, hogy elválnak és azóta is folynak a találgatások arról, hogyan is osztják majd meg a hatalmas vagyont. A pár négy évi házasság után döntött arról, hogy külön folytatja, a válás okaként pedig azt jelölték meg, hogy "a média túlságosan betolakodott a magánéletükbe". "Hihetetlenül nehéz volt úgy magánéletet élni, hogy minden lépésünket követik. Ezt a rettenetes nyomást már nem bírta ki a kapcsolatunk" - magyarázkodott a pár az általuk kiadott közleményben, amiben azt is hangsúlyozták, hogy "barátként válnak el" és "továbbra is megőrzik a jó kapcsolatukat".

McCartney és Mills egyik napról a másikra dönthettek, hiszen május elején még minden, a problémáikról szóló hírt cáfoltak. A válási procedúrát is hasonló sebességgel intézik, a jelek szerint minél hamarabb szeretnének megszabadulni egymástól. Sir McCartney 25 millió fontot, azaz közel kilenc és fél milliárd forintot ajánlott fel a feleségének, ha peren kívül sikerül megegyezniük közös gyermekük, a kétéves Beatrice elhelyezéséről. McCartney ezzel az ajánlattal arra szeretné rávenni Millst, hogy a gyerek nála lakjon. "Beatrice Paulnál lakna, de Heather természetesen akkor láthatná, amikor csak akarja" - nyilatkozta egy, a párhoz közel álló forrás a Daily Mailnek. - "Mivel Heather és Paul megegyeztek, hogy nem vitáznak majd a pénzen, valószínűleg gyorsan megkötik ezt az egyezséget". Heather ezzel az összeggel sem jár rosszul, de a pereskedéssel talán még többet nyerhetne, hiszen a pár nem kötött házassági szerződést, így Mills akár McCartney 850 millió fontos vagyonának közel negyedét is megkaphatná.

Millst, az egykori modellt, egyébként a kapcsolat kezdete óta érik azok a vádak, hogy csak a pénzért van együtt a nála huszonöt évvel idősebb zenészlegendával, amelyet ő persze folyamatosan igyekszik cáfolni. A most szóban forgó összeg teljes egészét is egy, a taposóaknák ellen küzdő alapítványnak akarja felajánlani. Bár a pénzzel igen bőkezűen bánik, a válás bejelentése óta minden jótékonysági programját lemondta arra hivatkozva, hogy nagyon rosszul érzi magát a szakítás miatt.

A válás hírének valószínűleg Stella McCartney, a zenész első házasságából született, divattervezőként híressé vált lánya örül a legjobban. Már a kezdetektől fogva ellenezte apja és a modell kapcsolatát, sőt, ő hirdette a leghangosabban azt, hogy Heather Mills nem más, mint egy hozományvadász.