Ma startol a Londoni Divathét

Vágólapra másolva!
Még szinte véget sem ért New Yorkban az egyik legrangosabb divathét, a London Fashion Week nevet viselő rendezvény ma reggel megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. Európa legnagyobb divateseménye idén is a leghíresebb neveket hozza el.
Vágólapra másolva!

A rendezvény internetes oldalán közzétett programrend szerint a mai nap egy ünnepi ebéddel kezdődik, amelynek házigazdája a Patrick Cox divatház lesz, új reklámarcuk, Liz Hurley vezetésével. Julien MacDonald after-partit is szervez, már amolyan bevett szokásként, de aki nem akar már az első napon elveszni a partik világában, annak azért néhány divatbemutató is jut a délután során.

A holnapi nap viszont kétségtelenül az ünneplésé, ugyanis Issa vonultatja fel idei kollekcióját egy bemutatóval egybekötött parti keretében. Szintén a csütörtöki napra esik Lulu Guiness Couture bulija is, amelyet hagyományosan a Baglioni Hotelben tartanak, és szintén a londoni divathét egyik meghatározó eseményeként szokták emlegetni.

A pénteki napon lesz a legtöbb divatbemutató, és persze a bulizás sem ér véget. Gail Elliott teadélutánja után, Alexandra Shulman és Anna Wintour indítja koktélpartiját, és innen már nincs megállás. A Vogue által celebrált Bafta-díj bevezető bulija még a legedzettebb szakmabelieket is kikészíti, színészek és a divatvilág legnagyobb nevei általában itt engedik el a gyeplőt a legjobban, rendszerint néhány kínos fotó is készül róluk minden évben.

A buliláz a divathét második felében alábbhagy, és egyre inkább maga a divat kerül előtérbe, nemzetközi nagy nevek és új európai tervezők is bemutatják munkáikat London egyik legrangosabb divateseményén. Többek közt a Central Saint Martins divatfőiskola idei legjobbjainak munkáival is találkozhat a nagyérdemű a hétvégén.