Elton John kirohant a vallás ellen

Vágólapra másolva!
Elton John angol zenész legszívesebben betiltaná a vallás minden hivatalos formáját - szerinte ugyanis az csak a gyűlöletet erősíti az emberekben.
Vágólapra másolva!

Sir Elton John angol zenész legszívesebben betiltaná a vallás minden hivatalos formáját, mert úgy gondolja, az csak az ellenségeskedést és a gyűlöletet erősíti az emberekben. "Mindenkinek az lenne a legjobb, ha egyszer s mindenkorra betiltanánk a vallást, bár azzal egyetértek, hogy csodálatos dolgokat adott az emberiségnek" - nyilatkozta a zenész egy interjúban. - "Minden tiszteletem Jézus Krisztusé, de az egyház sajnos többet árt, mint használ."

John azt is elmondta az interjúban, hogy az egyházi vezetők "megbuktak". "Csak beszélnek a békéről és a konfliktusok megoldásáról, de nem tesznek érte semmit" - jelentette ki a zenész.

A zenész elsősorban azért kelt ki ilyen erőteljesen az egyház ellen, mert azok képtelenek elfogadni a másságot és a homoszexualitást. "Az egyház eddig mindent megtett azért, hogy a melegek ellen fordítsa a híveit" - mondta Elton John. - "Ha valaki vakon hisze ezekben a tanításokban, könnyedén olyanná válhat, mint egy gyűlölettel teli kis rágcsáló. Egyáltalán nem látom, hol van a gyűlölettel teli mondatokban a könyörületesség."

Elton John tavaly kötötte össze hivatalosan is az életét partnerével, David Furnishsel egy polgári ceremónián.

Az 59 éves angol zenészre mostanában "rájár a rúd": egyre-másra tesz ugyanis olyan dolgokat, amelyek komolyan megbotránkoztatják a közönséget. Májusban egy filmfesztiválon a fotósokkal kezdett el üvöltözni, és azt mondta, "mindegyikőjüket le kellene puffantani". Két éve egy repülőtéren kezdett el hangoskodni, és a rá várakozó újságíróknak azt mondta, hogy "szemtelen disznók, akik nem tartják tiszteletben az ember magánéletét."