A vegetáriánus táplálkozás csökkenti a nemi vágyat

Vágólapra másolva!
Többször hallhattunk már arról, hogy az elmúlt évtizedben divatossá vált vegetáriánus életmód nem feltétlenül a legjobb a szervezet számára. Egy nemrégiben készült amerikai felmérés szerint a húsmentes élet a szexuális életre is hatással lehet.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban a lakosság több mint egy százaléka vegetáriánus, így nem véletlen, hogy az amerikai kutatók kíváncsiak lettek arra, hogy a divatos életmód milyen hatással lehet a szervezetre. Az biztos - állítják a szakemberek -, hogy a táplálkozás hatással van a nemi életünkre, de egyáltalán nem biztos, hogy a vega életmód a megfelelő eredményt hozza számunkra.

A legtöbb ember bele sem gondol abba, hogy a hús-, vagy akár a tejtermékek teljes mellőzése milyen hiányokat okozhat. Erről a problémáról már korábban is születtek tanulmányok, a mostani azonban azt is kimondja, hogy a vegetáriánus életmód komoly cinkhiányt okozhat, ami szerelmi életünket is ronthatja.

A cink ugyanis a megfelelő mértékű tesztoszteron termelésének egyik alapvető feltétele, így közvetetten elengedhetetlen forrása a vágynak. A vegetáriánus táplálkozás egyáltalán nem biztosítja a kellő mennyiségű cinkbevitelt, és a fehérje hiánya sem tesz jót a folyamatnak. A kutatók szerint az egészséges életmód megteremtése mindenképpen szükséges (pláne Amerikában, ahol a lakosság egyharmada túlsúlyos), de érdemesebb táplálkozási tanácsadóhoz fordulni, mielőtt az ember változtatni kíván az étrendjén. Könnyen meglehet, hogy a legjobb szándékkal is csak rontunk helyzetünkön, ráadásul még szerelmi életünk is veszélybe kerülhet, ha nem vigyázunk.